Tech: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 - Een ware match

Met de PlayStation 5 op de markt is geschikt apparatuur een must om het optimale uit je console te halen. De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 is de tweede generatie van de Turtle Beach Stealth 600 en wordt door Turtle Beach Corporation geadverteerd als een draadloze gamingheadset voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5. Daarnaast blijkt het een betere pasvorm en prestaties te hebben als haar voorganger. Goedkoop is de headset zeker niet, maar dat zou niets uitmaken als zij haar beloftes waarmaakt. Is de Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 het waard voor haar prijs?

onbekend

Zit zelfs lekker met een bril op!

Op het eerste oog ziet de headset er niet bijzonder uit. De buitenkant is volledig gemaakt van plastic met een logo van Turtle Beach op de oorschelpen. Het plastic oogt wat minder mooi, maar zorgt wel voor een lichtgewichte headset wat een belangrijke rol speelt bij lange game-uren. De binnenkant van de hoofdband is bedekt met leer en voelt aan het begin nog wat stijfjes aan. De druk die je ervan voelt op je hoofd is minder prettig, maar wordt minder naarmate je de headset een langere tijd op hebt. Voor de oorkussens is gekozen voor een zachte, stoffen bekleding. Hierdoor is het omgevingsgeluid niet volledig gedempt, maar daar merk je vrijwel niets van tijdens het gamen.

Wat opvalt aan de headset is dat de oorschelpen een D-vorm hebben ten opzichte van de O-vorm van haar voorganger. De vernieuwde vorm zorgt ervoor dat de oorkussens beter aansluiten bij je oren. Bij mijn oren zat de headset in ieder geval vanaf het begin perfect. Ook met het dragen van een bril zat de headset op zijn plek en even comfortabel. Een andere vernieuwing is het vervangen van de Micro-USB-poort met een USB C-poort. Dit maakt het opladen van de headset een stuk toegankelijker.

onbekend

Klinkt als muziek in de oren

Bij het aanschaffen van een draadloze gamingheadset is het uiteraard belangrijk dat de batterij lang meegaat. Je wilt zeker niet dat jouw geluid midden in een hectische game ineens uitvalt. Daar hoef je je met een gemiddelde batterijduur van vijftien uur gelukkig geen zorgen over te maken. Het verbinden van de headset gaat middels een 2.4GHz USB-stick die je enkel hoeft in te pluggen in je console of pc en direct verbinding maakt met de headset. Verder is zij voorzien van een microfoon die je gemakkelijk in en uit kunt klappen. Deze werkt naar behoren en daar is verder niets op aan te merken.

De klap op de vuurpijl is wel echt het geluid wat eruit komt. Met een surround sound waan je jezelf volledig in je game en dit heb ik nog beter ervaren op de PlayStation dan op de pc. De tonen zijn mooi uitgebalanceerd en levert precies het effect op wat de gameontwikkelaars je willen geven. Ook muziek klinkt letterlijk en figuurlijk als muziek in de oren. Om het geluid nog meer naar jouw smaak te laten vallen, vind je op de oorschelp een modus-knop met vier ingebouwde equalizersets. Naast nog een aan- en uitknop beschikt de linkeroorschelp over twee wieltjes waarmee je het volume van je game en je microfoon kunt aanpassen.

onbekend

Eindoordeel

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 is qua buitenkant niet de mooiste, maar levert je wel prachtig geluid op, een lange batterijduur en veel draagcomfort. Dit maakt het voor zijn prijs van €99,99 meer dan waard. Don't judge a book by its cover! Het geluid wat eruit komt, zorgt voor een geheel andere game-ervaring, waardoor je je laat meeslepen in een prachtige RPG of voetstappen preciezer kunt detecteren in shootergames. De PlayStation 5 heb ik helaas nog niet in handen, maar vanwege haar prestaties kan ik niet wachten om de headset hierop uit te testen. Daarnaast bestaat er van deze serie ook nog een model voor de Xbox Series met een groen jasje uiteraard ;).

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?