Tech: Turtle Beach Titanfall Ear Force Atlas Gaming Headset

Geplaatst: 2 april 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Turtle Beach heeft al een behoorlijke naam opgebouwd als het gaat om gaming headsets en is ook hard op weg om de naamsbekendheid uit te breiden. Dit willen ze onder andere doen door de mensen die Titanfall hebben of juist willen gaan kopen een unieke ervaring aan te bieden. Deze unieke ervaring komt in de gedaante van de Titanfall Ear Force Atlas Official Gaming Headset die het beste zal werken op de Xbox One, Xbox 360 en pc.

Auto... ehr Titans! Assemble!
Bij het uitpakken van deze headset viel mij meteen één ding op. Waar Turtle Beach voorheen bescheiden was in haar kleuren, raken ze met deze headset een groot gedeelte van het kleurenpalet aan. Door het kleurgebruik en de vele tekens op de headset heeft de headset echt een futuristische uitstraling en past daardoor ook zeker in de Titanfall-setting.

De Titanfall Ear Force Atlas Official Gaming Headset is een puike bedrade gaming headset die zowel met een USB als analoge bekabeling komt. De headset komt met een eigen inline amp en bijbehorende controller, hierdoor kun je onder andere je volume en microfoonvolume aanpassen. De headset werkt het beste op de pc, Xbox One en Xbox 360.

Strak uiterlijk
Wat dus meteen opvalt, is het strakke uiterlijk van deze headset. Anders dan de andere headsets van Turtle Beach heeft deze gaming headset vrij felle kleuren en voldoet het volledig aan het Titanfall-thema. Er staat zelfs in Japans Katakana 'Titanfall' geschreven.

De hoofdband is bij deze headset wel wat stugger dan dat ik gewend was, het had als bijkomend voordeel dat de headset wel weer erg goed om mijn oren zat. En het feit dat de hoofdband wat stugger is, is niet iets dat ervoor zal zorgen dat je de headset niet lang kan dragen. Het is bijna alsof Turtle Beach er een gewoonte van heeft gemaakt om headsets te ontwikkelen die ook echt fijn blijven zitten. Als je een echt groot hoofd hebt, dan kan het natuurlijk wel een uitdaging gaan worden, maar voor mijzelf was dit dus niet ter spraken gekomen.

De Titanfall Ear Force Atlas Official Gaming Headset kan je verbinden met een 1-meterkabel, die een 3.5mm jack heeft, koppelen aan de volumecontroller of aan de speciale aansluiting voor de Xbox One. Ikzelf heb helaas deze optie niet kunnen proberen, maar gezien de opties (game chat, muting, volume) heb ik het gevoel dat deze geweldige headset dan nog meer tot zijn recht zou komen. De headset is met alle bekabeling op meerdere manieren aan te sluiten op je pc, Xbox One en Xbox 360.

Wat ook opvalt, is dat de microfoon los te koppelen is van je headset. Ikzelf zie dit echt als een zeer positief punt, omdat ikzelf er helemaal kriegel van kan worden als ik die microfoon de hele tijd zie en/of voel. De microfoon zelf zorgt ervoor dat je kraakloos en helder met iemand kan communiceren.

De headset zelf is wel iets zwaarder dan de PX22, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Ook deze headset is ontworpen voor gamers die echt in een vuurgevecht, of iets anders natuurlijk, willen zitten.

Sound check
Ook bij de Titanfall Ear Force Atlas Official Gaming Headset is het wederom duidelijk waar deze headset haar pijlen op richt: het geluid en de daarbij behorende ervaring. De headset weet wederom op een uitstekende manier noise-isolation toe te passen, iets wat de mensen om je heen kunnen waarderen als je een FPS speelt.

Het is mij tijdens het gamen wel duidelijk geworden dat deze headset niet is gemaakt om muziek mee te luisteren, daarvoor is het geluid niet gebalanceerd genoeg. Wat je daarvoor terugkrijgt is een headset waar het zwaartepunt ligt bij de zware bass of hoge treble-geluiden. Daartussenin zit een mid-range sectie die niet heel erg lekker uit de verf komt. Daarnaast lijkt het ook alsof de linker speaker meer aanwezig is dan de rechter speaker. Met een FPS of een andere actiegame is dit natuurlijk geen enkel probleem. Wat zeg ik? Het zorgt er juist voor dat je daardoor midden in de actie zit. Maar als je deze headset voor het muziek luisteren wilt gaan gebruiken moet ik eerlijk zijn, dan kan je beter een andere headset nemen.

Eindoordeel
Met de Titanfall Ear Force Atlas Official Gaming Headset levert Turtle Beach wederom een pareltje af. Het uiterlijk zal wel iets zijn waar je persoonlijk van moet houden, maar als je dat doet, dan heb je zeker een uitstekende headset. De headset laat zeker horen waartoe het in staat is en door de geweldige noise-isolation zit je echt midden in de actie tijdens het gamen. Het enige nadeel, als ik er al één moet benoemen, is dat het een stugge headset is. Voor mij persoonlijk was dit geen issue, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hierover kunnen vallen. Ikzelf heb genoten van deze headset en ik kan niet wachten wat Turtle Beach de komende jaren voor ons in petto heeft.

Lees meer