Gameplay: Capcom toont nieuwe Dragon's Dogma 2 gameplay

Geplaatst:

Capcom heeft tijdens de Tokyo Game Show een flinke lading aan Dragon's Dogma 2 gameplaybeelden losgelaten. Check ze snel hier!

Ja, het is een actievolle bedoening tijdens de presentatie van Dragon's Dogma 2. Hideaki Itsuno - de director van de Dragon's Dogma-franchise - vertelt ons meer over de felbegeerde actie/RPG. Ondanks dat Dragon's Dogma 2 een singleplayer avontuur is, hoef je de belevenis niet alleen door te maken. Drie AI-gedreven compagnons, genaamd Pawns kunnen de speler ondersteunen en vergezellen. Je kiest jouw eigen personage uit vier startersclasses: 'Fighter', 'Mage', 'Thief' en 'Archer'. De 'Fighter' is - niet geheel verrassend - goed in hand-to-hand combat. Gewapend met een zwaard snijd je door de legioenen aan monsters, terwijl je een schild gebruikt om jezelf te beschermen. De 'Archer' is sterk in het neutraliseren van vliegende dreigingen, zoals de harpijen die we zien in de gameplaytrailer. Door gebruik te maken van speciale pijlen - zoals explosieven - kun je grote groepen vijanden tegelijkertijd uitschakelen. De 'Mage' kan van grote afstanden flinke schade toebrengen aan de monsters in Dragon's Dogma 2. Je kunt echter ook je party beschermen en genezen met magische spreuken. Tot slot komen we aan bij de 'Thief'. Deze behendige vechtersbaas kan met snelle stappen ervoor zorgen dat hij/zij aanvallen ontwijkt. De 'Thief' kan ook a la Monster Hunter op grotere opponenten klimmen en kritische schade toebrengen. Het is ook aan te raden dat je de omgeving goed gebruikt tijdens het strijden tegen de diverse monsters in Dragon's Dogma 2. De classes in de actie/RPG worden 'vocations' genoemd. Je kan tijdens het spelen wisselen van class, maar wees ook ervan bewust dat je later in de game 'speciale vocations' vrijspeelt. De 'Mystic Spearhead' is een combinatie van de 'Fighter' en de 'Mage', terwijl de 'Magick Archer' voor zichzelf spreekt.

Hideaki Itsuno vertelt naast de combat ook wat meer over het verhaal. Capcom focust zich op twee naties: het menselijke koninkrijk Vermund en het land der beesten Battahl. Vermund is je klassiek koninkrijk, waar over wordt geheerst door de Arisen - de drakenslachters van vanouds. Battahl is het thuisfront van de 'beastren' en hun unieke cultuur. Tijdens je avonturen in Dragon's Dogma 2 kom je diverse NPC's tegen. Je kan ervoor kiezen om ze te helpen en wellicht dat je ervoor beloond wordt. Om quests te voltooien kun je een ritje nemen in de oxcarts om terug naar de bewoonde wereld te gaan. Lekker je loon innen, terwijl je je ogen even laat rusten. Let echter wel op het feit dat de wereld gewoon verder gaat terwijl jij voor pampus ligt. Het is misschien al donker, wanneer je aankomt bij je bestemming en in de nacht is de wereld van Dragon's Dogma 2 nog veel gevaarlijker.

Zo, dat was een flinke pil. Wil je nog meer te weten komen van de actie/RPG? Check dan hier de eerste gameplaybeelden van Dragon's Dogma 2.

Dragon's Dogma 2 is in ontwikkeling voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Capcom Tokyo Game Show
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dragon's Dogma 2

Series

-

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

22 maart 2024

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord