Gerucht: Valve werkt aan meerdere nieuwe games

-

Valve werkt aan meerdere nieuwe games. Een dataminer claimt hier bewijs voor te hebben gevonden in de code van een game.

Valve heeft al een tijdje geen nieuwe games gemaakt. Het bedrijf houdt zich de laatste tijd namelijk meer bezig met het ontwikkelen van hardware, zoals haar VR-headset Valve Index en de recent uitgekomen handheld pc Steam Deck. Voor dat laatste apparaat heeft Valve wel Aperture Desk Job uitgebracht. Dit is een speelbare tech demo die speciaal voor de Steam Deck is ontwikkeld. Dataminer Tyler McVicker is met deze game aan de slag gegaan en heeft in de code bewijs gevonden voor meerdere nog onaangekondigde projecten van Valve. Zo vindt hij details over de RTS-FPS-hybride Citadel, vindt hij hints naar een vervolg op Half-Life: Alyx, komt er volgens hem een Source 2-port van Counter Strike: Global Offensive aan en vindt hij informatie over enkele geannuleerde projecten van Valve.

Of deze datamines accuraat zijn, valt nog te bezien. Hopelijk kondigt Valve gauw zelf iets aan.

Bron: Tyler McVicker
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord