Minecraft

  • Ontwikkelaar Mojang AB
  • Eerste releasedatum 9 mei 2012
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Open-World , Survival
  • Gameliner score

Minecraft Java en Bedrock worden samengevoegd

Tot voor kort had je als Minecraft-speler de keuze tussen de Java en Bedrock edities. Die keuze is vanaf nu verleden tijd, zo laat Mojang weten.

In een blogpost geeft ontwikkelaar Mojang aan dat het niet langer nodig om te kiezen tussen de Java en Bedrock edities van Minecraft. De twee worden namelijk vanaf nu als bundel verkocht. Java was de eerste editie van Minecraft. Vanaf 2017 werd Bedrock voor Minecraft geïntroduceerd. Toch waren er veel spelers die zelfs vandaag de dag nog de voorkeur gaven aan Java, omdat je die versie makkelijker kon modden. Mocht je al in het bezit zijn van één van beide versies, dan heeft Mojang Studios goed nieuws in petto. Je krijgt de andere editie namelijk gratis tot je beschikking. Je hoeft daarvoor de bundel niet opnieuw te kopen.

Het samenvoegen van de twee versies blijft overigens beperkt tot het bundelen. Java en Bedrock blijven apart naast elkaar bestaan en worden dus niet gefuseerd tot één game. Wel kun je nog altijd cross-play spelen met vrienden die er een andere versie op na houden. Als je zelf dus de voorkeur geeft aan Java, maar je beste vriend speelt Minecraft het liefst middels Bedrock, dan kun je alsnog samen de vierkante wereld verkennen. Kun je mooi de meest recente Minecraft dlc met Angry Birds uitproberen.

Minecraft Java Bedrock

De Java & Bedrock Edition van Minecraft is verkrijgbaar vanaf 7 juni voor pc.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?