Star Citizen haalt meer dan 350 miljoen dollar op

Geplaatst: 17 maart 2021 10:45

Het gaat nog steeds erg goed met de crowdfunding van Star Citizen. Inmiddels heeft de game al meer dan 350 miljoen dollar opgehaald.

Star Citizen is een ruimtesimulatiegame die al een geruime tijd in ontwikkeling is. Sinds 2012 begon ontwikkelaar Cloud Imperium Games van Chris Roberts een crowdfundingcampagne voor Star Citizen. Hierbij konden fans geld doneren voor de ontwikkeling door middel van het kopen van game packs en in-game ruimteschepen. Op de officiële site van Star Citizen is inmiddels te zien dat de crowdfunding de 350 miljoen dollar is gepasseerd. Aan dit bedrag hebben ruim drie miljoen mensen bijgedragen. Eind 2018 stond de teller nog op 200 miljoen dollar aan crowdfunding voor Star Citizen, in december 2019 was dit al meer dan 250 miljoen dollar. In juni vorig jaar passeerde de grens van 300 miljoen dollar in schenkingen en in nog geen jaar tijd is er alweer zo'n 50 miljoen dollar bijgekomen. Wat dit echter voor de ontwikkeling betekent, is nog niet bekend. Momenteel zit Star Citizen nog steeds op alfaversie 3.12. Volgens de roadmap moet de game tegen het einde van dit jaar op 3.16 zitten. Een releasedatum of een overgang vanuit alfa naar bèta, lijkt momenteel nog ver weg. Ook de releasedatum van de bètaversie van singleplayermodus Squadron 42 blijft uit.

De alfaversie van Star Citizen is momenteel te spelen op de pc.

Bron: Cloud Imperium Games
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Citizen

Series

-

Uitgever

Cloud Imperium Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

NNB

Ontwikkelaar

Cloud Imperium Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord