Wederom ontslagronde bij Microsoft Gaming

-

Phil "Big Daddy" Spencer, CEO van Xbox, heeft wederom flink in het personeelsbestand van Microsoft Gaming gesneden. Dit keer staan er 650 banen op de tocht, voornamelijk in de ondersteunende en corporate afdelingen. Dit blijkt uit een interne email verzonden door Spencer.

Het is niet voor het eerst dat er flinke ontslagrondes plaatsvinden bij Microsoft. Begin 2023 begon namelijk lekker voor vijf procent van het bedrijf tijdens de massaontslagronde van Microsoft. Daarnaast wist Microsoft tot grote verrassing van menig lezer Hi-Fi Rush producent Tango Gameworks en Redfall ontwikkelaar Arkane Austin te sluiten. Gelukkig werd Tango Gameworks overgenomen door Krafton, maar dat even terzijde. Spencer laat in de email aan het team weten dat de beslissing is genomen om de bedrijfsstructuur beter af te stemmen op lange termijn succes. "Door deze aanpassingen kunnen we onze studio’s en business units beter ondersteunen met schaalbare programma’s en middelen," aldus Spencer. Wel deelt hij dat geen games, consoles of andere onderdelen geannuleerd worden door deze ontslagronde.

Microsoft Logo

Hopelijk komt alles goed met de 650 Microsoft-werknemers die op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. We kunnen in ieder geval stellen dat de werksfeer bij Microsoft turbulent is. Zeker na de gigadeal die Microsoft sloot om zo Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar!

Bron: Gamefile
Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties
Avatar Juggy
Juggy

12 september 2024 om 13:37

Benieuwd wanneer het eindelijk een keertje klaar is. Wellicht als gewoon iedereen ontslagen is en er niemand meer werkt?

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord