Gamewijzer: Little Friends: Puppy Island - Schattig maar complex

Geplaatst:

Little Friends: Puppy Island is de tweede game in de Little Friends-franchise. De game bevat de nodige schattige puppy’s om te ontdekken, mee bevriend te raken en te trainen. Dit keer speelt de game zich af op een eiland gevuld met de viervoeters. Of deze snoezige hondengame geschikt is om voor uw kleine kind(eren) te kopen, leest u in deze review.

Wat voor game is Little Friends: Puppy Island?

In Little Friends: Puppy Island ben je op vakantie met je gloednieuwe puppy op een prachtig eiland dat viervoeters lijkt aan te trekken. Je mag de honden zelf namen geven en aankleden in verschillende outfits die je kunt vinden in de game. Na meerdere avonturen komt de hoofdpersoon op het idee om een winkel op het eiland te beginnen om toeristen naar het puppy eiland te lokken. Little Friends: Puppy Island is dus een lineaire game met een verhaal dat je kind kan volgen. Er is ook de mogelijkheid om je honden uit te laten op een pad en zo verschillende dingen te ontdekken. Dit pad is best groot en het kan zo zijn dat uw kind verdwaalt. Gelukkig heeft Little Friends: Puppy Island als mechaniek dat als de energiebalk van de hond leeg is, dat je dan automatisch naar huis teruggaat.

Hoewel Little Friends: Puppy Island een geweldige game is voor kinderen, zijn er te veel struikelblokken. Zo is de game niet beschikbaar in het Nederlands en moet je het in het Engels spelen of één van de andere talen die ze aanbieden. De controls zijn ook complex en als de uitleg van de game al niet begrepen wordt, omdat het in een andere taal is, is het voor een jong kind onduidelijk wat die moet doen. Zo dienen de knoppen meerdere doelen in verschillende schermen. Waar de Y-knop soms voor het roepen van je dieren geldt, wordt het in een ander scherm gebruikt om je hond een compliment te geven als die wat goeds heeft gedaan of om met hem te spelen. Dit geldt ook voor de andere knoppen op de Nintendo Switch. Er zitten ook minigames in de game. De minigames zijn er om de verschillende puppy missies af te ronden en om vaardigheden aan de puppy’s te leren. Zo heb je een minigame waarop je op het juiste moment op een knop moet drukken om te voorkomen dat de viervoeters achter een eekhoorn aanschieten of dat je een licht moet achtervolgen om onder een tunnel door te kruipen. Door de complexere controls en taalbarrière is er een kans dat het voor kinderen onduidelijk is wat ze moeten doen, omdat alle minigames in tekst uitgelegd worden.

Gamewijzer Little Friends Puppy Island1

Veel leeswerk

Er zit ook heel veel tekst in de game. Het hoofdpersonage praat heel veel en heeft veel dialogen met een vriend genaamd Sam. Het is dus niet het simpele woordgebruik uit Peppa Pig: World Adventures; het is wel een niveau of twee hoger. Daarnaast heeft het menu veel symbolen die onduidelijk voor jonge kinderen kunnen zijn. Een paar zijn er simpel, zoals een hartje voor aandacht, een voedselbak voor honger en een badkuip voor hygiëne, maar je hebt ook allemaal symbolen voor de vaardigheden van een puppy die heel onduidelijk kunnen zijn als je de uitleg niet kan volgen vanwege taal.

Het is duidelijk dat de game gericht is op oudere kinderen die dat allemaal kunnen begrijpen en onder de knie krijgen of op jongere kinderen die het samen met hun ouders kunnen spelen om ze te helpen als ze vastlopen. De puppy’s zien er natuurlijk super schattig uit en de game bevat de nodige snoezigheid. Toch heeft de game op de schattigheid na weinig visuele aantrekkingskracht. Het ziet er allemaal een beetje saai en simpel uit. Naast de activiteiten met de honden is er weinig te doen, wat voor kinderen na een tijdje eentonig kan worden en verveling kan veroorzaken.

Gamewijzer Little Friends Puppy Island

Eindoordeel

Helaas is Little Friends: Puppy Island niet geschikt voor jonge kinderen. De controls zijn te complex, de game is niet in het Nederlands en de menu’s zijn te moeilijk voor ze om te navigeren en te begrijpen. Verder zijn de symbolen voor de vaardigheden van de puppy’s onduidelijk. Little Friends: Puppy Island raad ik aan voor oudere kinderen die wat meer met een controller overweg kunnen en al wat ervaring met games hebben, maar is helaas niet geschikt als een eerste game-ervaring.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Little Friends: Puppy Island

Series

-

Uitgever

Fireshine Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Nintendo Switch

Releasewindow

27 juni 2023

Ontwikkelaar

Big Blue Bubble

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord