Assassin's Creed III Remastered

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 29 maart 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score -

Remastered: Assassin's Creed III Remastered

Ongeveer twee maanden geleden heb ik voor het eerst Assassin’s Creed Origins gespeeld en heb ik mij erg vermaakt, maar ik miste een beetje het oude gevoel van de delen die daarvoor zijn verschenen. Gelukkig worden de laatste tijd veel games uit het verleden geremastered en zijn ze op de huidige consoles te spelen. Soms krijgt de game een gehele make-over of worden alleen de graphics aangepast aan de huidige standaard. Ubisoft heeft Assassin’s Creed III geremastered en deze game komt vandaag uit voor de PlayStation 4, Xbox One en de pc. Naast de visuele upgrade heb je ook meteen toegang tot de DLC (Benedict Arnold, The Tyranny of King Washington) en een andere game uit de serie: Assassin’s Creed III: Liberation. Ik heb AC III ooit op de Xbox 360 gespeeld en ik ben benieuwd hoe de Nieuwe Wereld er deze keer uit ziet.

Nieuwe wereld in een nieuwer jasje

Assassin’s Creed III kwam op 31 oktober 2012 uit en speelt zich af tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Als Connor Kenway probeer je de geboortegrond van de native Americans te behouden en hierdoor kom je erachter welke complotten de Tempeliers hebben bedacht om de Nieuwe Wereld op de achtergrond te veroveren. Ze werken samen met de Engelse overheerser om de wereld naar hun hand te zetten. Alleen hebben ze niet gerekend op Connor die met zijn verborgen messen, pistolen, geweren en tomahawks zijn heilige land verdedigd. De “nieuwe” Nieuwe Wereld ziet er geweldig uit. De wouden, dorpen en de steden zitten vol met leven en bruisen van de activiteit. De free run waar de serie om bekend staat, loopt soepel en vloeiend. Op een enkele keer na als je ergens tegenop loopt waar dat niet kan en je dit blijft herhalen ondanks je pogingen om dit niet te doen. De missies zijn, zo ver ik weet, niet aangepast of veranderd, maar zijn in sommige gevallen zeer uitdagend. Zeker als je voor honderd procent synchronisatie gaat. Daarnaast is er genoeg te doen met alle side missions en bijgevoegde DLC. De cutscenes zijn erg scherp en gedetailleerd, zodat je goed in de enge ogen van Haytam, Charles Lee en hun kornuiten kan kijken. Dit maakt de vertelling geloofwaardiger en meer een ervaring.

Al ben ik wel tegen een paar kleine problemen aangelopen. Als je in de sneeuw loopt, zijn er af en toe delen die verdwijnen waardoor de grond verandert van vorm. Heel soms flikkeren de schaduwen op de liggende bomen als je er langs loopt. Dit is verder geen punt, maar soms blijf je hangen of steken in een hoekje of rotsformatie zonder dat daar een goede reden voor lijkt te zijn. Ook tijdens mijn doop in het water met mijn nieuwe schip werd het tijdens de gevechten op zee soms heel erg licht, waardoor het net leek alsof je in de zon keek. Het tegenovergestelde is nog vervelender en dit was de glitch die volgde. Gelukkig waren deze kleine irritaties snel verholpen door even mijn checkpoint opnieuw te laden. Een glitch die wel amusant was, liet het regenen in een grot en dat was een bijzondere ervaring. Het enige wat ik wel storend vond, was dat de game tijdens mijn gevecht tegen een bobcat ermee stopte, toen ik de verdedigingssequentie goed uitvoerde. Dit is een aantal keer gebeurd en alleen bij dit dier. Gelukkig worden de meeste kleine dingen die je doet automatisch gesaved dus het maakt in principe niks uit. Ook komt er een day-one patch die kleine problemen moet verhelpen. Dus misschien ga je deze dingen helemaal niet tegenkomen.

Vechten voor vrijheid en tegen een gekke koning

Assassin’s Creed III: Liberation was oorspronkelijk alleen voor de PlayStation Vita uitgegeven en kwam op dezelfde dag uit als Assassin's Creed III. In Liberation volg je het verhaal van Aveline de Grandpré, een vrouwelijke assassin, met zowel Franse als Afrikaanse roots die haar moeder in haar jeugd kwijtraakt. De game speelt zich af in het New Orleans van de 18de eeuw en als half-Afrikaanse ben je niet zo geïnteresseerd in de Amerikaanse Revolutie, maar doe je er alles aan om de uitbuiting, mishandeling en verkoop van de slaven tegen te gaan, en hints te vinden over het lot van je moeder. De game is niet zo uitgebreid als Assassin’s Creed III, maar heeft zeker een interessant tactisch element waarbij je kunt veranderen in een aristocratische dame, een slavin en natuurlijk een assassin. Daarbij zit een interessante verhaallijn waar je andere delen en uithoeken van de Nieuwe Wereld kunt ontdekken. Zo kun je een New Orleans, de Bayou en een oude Inca-stad verkennen om je broeders en zusters te redden. Helaas kun je niet jagen zoals in AC III, maar zijn er krokodilleneieren, dagboekpagina’s, Maya beelden en paddenstoelen te verzamelen die soms enige vindingrijkheid vereisen om te vinden.

Ook deze game ziet er geweldig uit en alles loopt vloeiend. Ik heb Liberation even vergeleken met die op de PS Vita en het verschil is overduidelijk. Alles is veel gedetailleerder en scherper. Het viel mij op dat je weinig last hebt van de kleine glitches die wel in AC III voorkomen. Al is het wel een keer voorgekomen dat de game er ineens mee stopt, maar daar is het gelukkig bij gebleven. Naast de extra game bieden de DLC-uitbreidingen nog een extra uitdaging met een aantal missies. De Benedict Arnold DLC biedt vier missies waar je het plan van Bendict Arnold om West Point aan de Britten geven, probeert te verijdelen. Dit is een leuke toevoeging aan de main game. The Tyranny of King Washington is daarentegen een losstaand deel dat bestaat uit de drie episodes elk met ongeveer acht missies: The Infamy, The Betrayal en The Redemption. In deze DLC verken je een alternatieve wereld waar George Washington tegen zijn eigen principes ingaat en een tirannieke koning wordt. Connor is en blijft Ratonhnhaké:ton, want in deze realiteit is hij nooit een assassin geworden. Hij moet nieuwe vaardigheden leren om Washington te verslaan en zijn geboortegrond voor altijd te bevrijden van de onderdrukkers. Deze DLC is een leuke toevoeging, omdat je geen assassin bent en wel vergelijkbare taken moet uitvoeren. Al heb je als native wel enige vaardigheden om je mannetje te staan.

Eindoordeel van Philip Zeldenthuis

Assassin’s Creed III Remastered ziet er zeker goed uit. Dat zie je terug in de details, scherpe graphics en mooie cutscenes. Het verhaal over de onafhankelijkheidsstrijd van Amerika, maar ook de bevrijding van de slaven (Liberation) is boeiend en biedt genoeg uitdagingen. De paar glitches die ik ben tegengekomen, vielen reuze mee en zijn misschien ten tijde van de release verholpen. Het is geen remake, maar je krijgt veel content door de bijgevoegde DLC en Assassin’s Creed III: Liberation. Mijn eerste aanraking met de Assassin’s Creed serie was de Ezio-trilogie op de Xbox 360 waardoor ik meteen verkocht was. Door mijn ervaring met de remaster van Assassin’s Creed III heb ik zin om de remaster van de Ezio-trilogie aan te schaffen. Dus als je nog nooit Assassin’s Creed III of AC III: Liberation hebt gespeeld of het verhaal en de DLC in een verbeterde resolutie opnieuw wil ervaren dan zou ik zeker voor deze game gaan.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?