Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Remastered: Diablo III: Eternal Collection

Geplaatst: 8 november 2018 10:00
Aangepast: 3 februari 2024 12:59

Diablo III is een game die al jaren meedraait en al vele remasters op verschillende platformen heeft gekregen. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de Nintendo Switch om een Diablo III remaster te verwelkomen. Ben je benieuwd hoe dat bevallen is? Stay awhile and listen!

onbekend

Terug naar Sanctuary

Diablo III is een actie-RPG over de hemel en de hel, engelen, demonen en nog meer dingen die niet heel prettig zijn. Je baant je al zwaaiend met je zwaard, of ander wapen naar keuze, een weg door hordes demonen en ander gespuis om zo de wereld van Sanctuary gedurende vijf lange hoofdstukken te redden van Diablo en zijn broers. Goed, die vijf hoofdstukken van de game kan ik nu inmiddels wel dromen. Dit is immers niet de eerste keer dat ik Diablo III speel. Gelukkig heeft de game speciaal voor mensen zoals ik de Adventure-modus in het leven geroepen. Via deze modus kun je jezelf extra uitdagen door middel van extra quests en dungeons die je kunt doen. Normaal gesproken moet je eerst een keer door het verhaal van de game gespeeld hebben voordat je de Adventure-modus kunt vrijspelen. Gelukkig is dat op de Switch niet het geval, waardoor doorgewinterde spelers gelijk in deze modus kunnen duiken.

De Switch-variant van Diablo III bevat de game, de Reaper of Souls-uitbreiding en de Rise of the Necromancer-update. Tevens bevat het alle patches en gameplay-verfijningen die door de jaren heen op alle platformen zijn uitgekomen. De Nintendo Switch-variant van Diablo III voelt dan ook echt aan als het eindstation van de game.

onbekend

Naar buiten, Nephalem!

Om heel eerlijk te zijn is dit de eerste keer dat ik Diablo III op een console speel, ondanks dat de game eerder op meerdere consoles is verschenen. Iets aan Diablo III zonder mijn vertrouwde toetsenbord-muiscombinatie voelde toch niet helemaal goed. Echter leek de game op de Switch daarentegen wel weer een goede zet. Het feit dat de console overal mee naartoe te nemen is en je dus overal monsters en demonen kunt slachten, is voor Diablo III ideaal. Omdat elk hoofdstuk is opgedeeld in meerdere, kortere quests is de game perfect om in korte sprintjes te spelen. Zelf heb ik ook gemerkt dat ik de game elke avond voor het slapen gaan nog even oppakte. Er is namelijk niets dat meer voldoening geeft dan hordes demonen verjagen terwijl je knus onder de dekens zit.

Het enige kleine nadeel aan het spelen van Diablo III in de handheld-modus is dat je op een kleiner scherm met een iets lagere resolutie speelt. Nu hoeft dit niet zo'n probleem te zijn, maar wanneer er veel vijanden om je heen zijn, kun je al gauw je personage kwijtraken op het scherm en dat kan vooral bij een hogere moeilijkheidsgraad dodelijk zijn. Af en toe worden de graphics in zulke situaties ook iets waziger, maar over het algemeen draait de game super stabiel op 60fps.

onbekend

Switch it up

Iets dat Diablo III een heel stuk leuker maakt, is natuurlijk samen met vrienden spelen. Waarom zou je in je eentje donkere dungeons verkennen wanneer je dat samen ook kunt doen? Het mooie aan de Switch is dat dit dus ook heel makkelijk kan. De Nintendo Switch komt immers standaard met twee Joy-Con controllers. Het is wel aan te raden om, wanneer je samen met een maatje Sanctuary wil gaan verkennen, niet elk met één losse Joy-Con te spelen, maar te investeren in twee Pro Controllers. Een losse Joy-Con heeft namelijk niet genoeg knoppen voor alle acties die je kunt uitvoeren. Uiteindelijk kun je met een groep van maximaal vier spelers lokaal op dezelfde Switch spelen, lokaal met meerdere Switches spelen of met een Nintendo Online-abonnement online spelen.

Wat ook een leuke nieuwe toevoeging is aan de Switch-variant van Diablo III is amiibo-support. Helaas is de officiële Diablo-amiibo nog niet uit, maar gelukkig had ik wel een aantal andere amiibo om uit te proberen. Wanneer je een amiibo wil gebruiken, verschijnt er een speciaal portaal met regenboogkleuren. Wanneer je dan een amiibo op je controller plaatst, verschijnt er een groepje met speciale vijanden die je kunt doden om speciale items te krijgen. Dit kun je eens per 22 uur doen. Veel voegt het gebruiken van een niet-gerelateerde amiibo dus niet toe, maar wellicht zal de Loot Goblin-amiibo daar in de toekomst verandering in brengen.

onbekend

Eindoordeel van Claudia Tjia

Eerlijk is eerlijk, Diablo III: Eternal Collection is de zoveelste Diablo III-remaster op een console. Buiten een aantal verfijningen en cosmetische items die enkel in deze variant zitten, is deze remaster inhoudelijk niet heel anders dan zijn voorgangers op de PlayStation en Xbox. Het grote verschil dat de Switch-variant in dit geval maakt is het feit dat je de game overal mee naartoe kunt nemen. Laat dat nou net iets zijn dat bij een game als Diablo III wel degelijk een toegevoegde waarde heeft. Om die reden kan ik deze versie van Diablo III dus dik aanraden.

onbekend

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Diablo III: Eternal Collection

Series

Diablo

Uitgever

-

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

27 juni 2017

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment , Activision Blizzard (NSW)

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord