Tech: Razer Kraken Pro V2

We kunnen het niet genoeg beamen, maar geluid is een essentieel onderdeel van de game-ervaring. Het is dan ook vervelend wanneer de wederhelft klaagt over een overmatig aantal explosies (hoewel te veel explosies niet bestaan) en je gedwongen wordt een headset op te zetten. Vervelend is het echter lang niet altijd, getuige mijn uitvoerige sessies met de Razer Kraken Pro V2. Een upgrade van de gelijknamige Kraken Pro die de term upgrade ook daadwerkelijk waardig is. Deze midrange priced koptelefoon doet wat hij moet doen en is niet van de poespas. Daarin schuilt echter ook de grootste valkuil.

onbekend

Echt voor gamers

Razer profileert zich al tijden als een merk voor de echte gamers. Niet vreemd, want het gros van de producten focust zich ook daadwerkelijk op deze doelgroep. De Kraken Pro V2 doet niet anders. Deze eSports certified koptelefoon kenmerkt zich door de harde bas en uitstekende hoge tonen die nodig zijn voor het horen van voetstappen, explosies en de nodige gunfire. De koptelefoon zit heerlijk comfortabel en is, zoals we wel mogen verwachten, te verstellen zodat hij geschikt is voor ieder formaat hoofd. Dat verstellen gaat eenvoudig en doet simpelweg wat het moet doen. De Kraken Pro v2 is voorzien van de nodige logo’s die strak in het design zijn doorgevoerd. Op de schelpen schuilt het driekoppige serpent en op de hoofdband staat de merknaam netjes geëtst. Wel moet gezegd worden dat dit niet de mooiste koptelefoon beschikbaar is. De koptelefoon oogt nogal log en is vrijwel niet voorzien van verdere uiterlijke kenmerken.

Dat minimale design is echter een kwestie van smaak. De koptelefoon oogt zo log door de extra dikke, van schuim gemaakte, oorkussens die knus tegen de oren zitten. Echter moet ik wel zeggen dat de de koptelefoon naar mijn mening net iets te losjes zit waardoor de koptelefoon nog weleens wil schuiven wanneer je een sporadisch schrik- of ragemoment hebt. De Kraken Pro V2 is met 322 gram absoluut niet de zwaarste koptelefoon. Hierdoor heb je na uren gamen nog altijd geen last van de headset op je hoofd. De microfoon zit netjes in de linkeroorschelp verwerkt en is daaruit te trekken wanneer je de microfoon daadwerkelijk nodig hebt. Daarbij is de microfoon uitermate buigzaam waardoor je deze in iedere positie optimaal kunt positioneren. Het geluid van de microfoon is helder, maar is wel gevoelig voor omgevingsgeluid. Een stille omgeving is dus wel zo fijn voor de medespeler.

onbekend

Geen poespas

De opmerking geen poespas voert Razer eigenlijk het gehele proces door. De verpakking is simpel doch effectief, de koptelefoon komt zonder bijzondere functies en je loopt zeker niet te kloten met bluetooth verbindingen. De koptelefoon komt namelijk met een geïntegreerde gevlochten bedrading (die overigens niet te vervangen is). Aan het einde van dat draad zit een 3,5 mm uitgang die aan te sluiten is op iedere controller. Daarnaast zit er een splitter bij voor de pc-gebruikers die ook nog eens de bedrading voorziet van een aanzienlijke lengte. Razer voert die no-nonsense strategie net iets te ver door. Het geluid tijdens het gamen is op zich meer dan prima. De koptelefoon voorziet de gebruiker van 2.0 virtual surround audio waardoor je precies in staat bent om te horen waar de vijand zich bevindt. Bij het luisteren van muziek schiet de Kraken V2 echter net tekort, vocals zijn te zacht en de bas overheerst. Het is niet dat ik de koptelefoon persoonlijk voor muziek zou gebruiken, maar als je hem multifunctioneel wil inzetten, dan zijn er andere mogelijkheden.

Tijdens mijn speelsessies heb ik de Kraken Pro V2 eigenlijk met veel plezier gebruikt. De audio klinkt goed, de microfoon werkt naar behoren en dankzij de plug and play is de koptelefoon eenvoudig in gebruik. De volumeregeling is echter onbegrijpelijk. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er gekozen is voor een scrollwieltje op het draad. De bedrading is namelijk voorzien van een klein zwart stukje plastic waarop de mic is te muten middels een schuifje en de volume is te regelen middels een scrollwieltje. Op dit wieltje zit echter geen lock waardoor je soms onbewust het geluid van de koptelefoon uitdraait. Uitermate irritant, want voornamelijk in het begin dacht ik dat de koptelefoon kapot was. Op dat gebied is Razer dan ook een beetje doorgeslagen met de geen poespas-houding.

onbekend

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

De Razer Kraken Pro V2 is een koptelefoon die mij eigenlijk prima is bevallen. De simpele opzet van de headset heeft zo zijn voordelen en de koptelefoon is van prima kwaliteit. Robuust doch flexibel en prettig om te dragen dankzij de comfortabele hoofdkussens en zijn lichte gewicht. Wel moet je de kanttekening in het achterhoofd houden dat de koptelefoon echt gemaakt is om mee te gamen. Voor muziek zijn er namelijk betere opties. Ook is het rammend irritant dat het scrollwieltje zo makkelijk te bedienen is. Sterker nog, je hoeft er helemaal niets voor te doen, want als je een beetje beweegt, gebeurt het vanzelf. Dat is dan ook mijn grootste heikel punt. Afgezien van dat heb je aan de Razer Kraken Pro V2 een prima headset voor een acceptabele prijs die doet wat hij moet doen zonder al te veel poespas.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?