Tech: Roccat Kone XP - Een explosie van kleuren

Hardware, het blijft een leuk punt van discussie. Interne hardware staat vaak voorop, maar als je computer eenmaal propvol met de beste gear zit, is de externe hardware vaak een vergeten kindje. Toetsenborden, headsets en ook zeker de muis zijn essentiële onderdelen voor een fantastische pc-gaming ervaring. Al een flinke tijd zweer ik bij mijn Razer Deathadders, maar al ruim een maand ben ik flink bezig met de Roccat Kone XP. Een compleet nieuwe ervaring, maar zeker geen onaangename. Betaalbaar, blits en eenvoudig in het gebruik? Sign me up!

onbekend

Alle kleuren van de regenboog

Roccat draait al een flinke tijd mee als hardware provider. De fabrikant levert met grote regelmaat kwalitatieve gaming muizen die spelers een extra boost geven wanneer het aankomt op de gamingperformance. De Roccat Kone XP is de nieuwste aanwinst binnen de line-up en deze springt er direct uit op meerdere vlakken. Om het uiterlijk kunnen we niet heen. De muis is kleurrijk en moet echt aansluiten op je smaak. De linker- en rechterzijde van de witte- of zwarte body zijn gesloten, maar verder is de muis bedekt met een transparante cover. Hierdoor schiet het kleurrijke binnenwerk direct naar buiten. De muis biedt huizing aan ruim 20 LED-lampjes die een regenboog van kleur in je handpalm tevoorschijn toveren. Nu is RGB aardig populair, maar het moet wel echt je ding zijn. Nu ben ik zelf niet per se van de verlichting en zet ik alles het liefst uit, maar ik moet toegeven, het misstaat de Kone XP niet.

Uiteraard is het uitgebreide kleurenpalet niet het enige dat de Roccat Kone XP onderscheid van de andere muizen. De Kone XP is namelijk redelijk schappelijk geprijsd met een adviesprijs van 89,99 euro. Nu begrijp ik dat dat voor huis-, tuin- en keukengebruik redelijk aan de prijs is. Maar voor dat prijskaartje krijg je een muis met vijftien knoppen terug die individueel in te stellen zijn. Hiermee tover je de muis haast om in een toetsenbord en zijn alle shortcuts een muisklik van je verwijderd. Hier lever je echter wel wat op in qua gewicht en formaat. De Roccat Kone XP is geen slanke jongen. De muis is namelijk 12,6 centimeter lang en 7,6 centimeter breed. Daarnaast weegt de muis ook nog eens 104 gram waardoor deze zwaarder is dan veel muizen van de concurrentie. Het formaat zorgt er ook voor dat dit een echte palmmuis is. De Easy Glide PFTE-stukjes aan de onderzijde zorgen echter wel voor meer beweeglijkheid waardoor je ook wel als niet palmmuis-user overweg kunt met het apparaat, maar aangeraden wordt het niet.

onbekend

Kwalitatief dik in orde

De muis is zoals eerder vermeld compleet naar eigen wens in te stellen. De Roccat SWARM software stelt gebruikers namelijk in de gelegenheid om kleurstelling en knopindeling te bewerken. De software is wellicht een tikkeltje ouderwets qua look and feel, maar doet uiteindelijk wel hetgeen dat het moet doen. Wil je dat een tik naar links op het scrollwiel een reload inzet, dan is dat met een druk op de knop in te stellen. Verwacht overigens niet dat je ieder LED-lampje individueel kunt instellen, de software biedt namelijk enkel een select aantal kleurstellingen aan.

Wanneer het aankomt op ergonomisch design en bouwkwaliteit scoort de muis meer punten. Ondanks het forse formaat ligt de Roccat Kone XP namelijk erg lekker in de hand. De muis voelt robuust aan en kan wel een stootje hebben. Ook de bedrading is kwalitatief helemaal in de orde, deze is namelijk volledig gestoffeerd en voorzien van de Roccat Phantom Flex-technologie. Het enige minpuntje is echter de ruimte voor de duim. De duim rust namelijk precies boven de zogeheten “Easy Shift”-toets. Deze is vrij gevoelig waardoor je hem al snel indrukt. Hierdoor is het wel even wennen bij het eerste gebruik.

onbekend

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

Aan de Roccat Kone XP heb je absoluut geen slechte koop. De muis is redelijk geprijsd met een adviesprijs van €89,99, ligt uitstekend in de hand en bevat dermate veel knoppen dat je al je shortcuts erop kwijt kunt. Daarnaast beschikt de Kone XP over wellicht het meest uitspringende uiterlijk tot op heden. Dat gezegd hebbende; RGB moet wel echt je ding zijn. Hou je niet van lampjes, dan ga je het uiterlijk van de Roccat Kone XP niet veel soeps vinden. Daarnaast is de muis net iets te mollig qua formaat en gewicht, waardoor de muis zich eigenlijk enkel leent voor Palmspelers. Tik jij bovenstaand rijtje helemaal af? Dan heb je aan de Roccat Kone XP absoluut geen verkeerde!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?