Tech: Teufel Real Blue TWS 2

Teufel, het is een merk dat de jongere generatie wellicht niet veel meer zegt, maar die bij de oudere generatie nog altijd een belletje doet rinkelen. Deze Duitse audiofabrikant heeft – net zoals vrijwel alle andere Duitse fabrikanten – pünktlicheid en gründligheid hoog in het vaandel staan. Dit audiomerk probeert echter wederom grond aan de voet te krijgen in ons kleine kikkerlandje en richt zich daarbij voornamelijk op de jongere generatie. Naast een hele gaminglijn, komt Teufel namelijk ook met een nieuw setje Bluetooth oordopjes op de markt. Waar de Real Blue TWS 2 op sommige vlakken hoge ogen gooit, scoort deze op andere vlakken weer wat minpunten. In de markt voor wat in ear audiogenot? Lees dan snel verder in deze Real Blue TWS 2 review!

Teufel Real Blue TWS 2 Review

Ongestoord genieten

Het Berlijns gevestigde Teufel staat bekend om zijn audiokwaliteit. De speakers en headphones dienen de geluidsoverdracht vlekkeloos af te handelen en kwaliteit staat centraal. Toch is de prijs er meestal niet naar. Sterker nog, de producten kunnen bijna gezien worden als een prijsvechter. Zo ook bij de Real Blue TWS 2. De oordopjes komen in twee kleuren, bestaande uit: Night Black en Pure White, en kosten je bij aanschaf slechts 149,99. De oordopjes komen geleverd in een solide charging case voorzien van een drietal LED’jes die de beschikbare energie indiceren. De oordopjes zelf zijn voorzien van 12 mm membranen, een water werende technologie op IPX3-niveau (spatwaterdicht) en een ingebouwde microfoon voor het voeren van de telefoongesprekken. Opvallend is de bouwkwaliteit van alle apparatuur. Niet alleen de charging case voelt solide aan, ook de oordopjes zelf zijn van deugdelijke kwaliteit. Ze voelen absoluut niet fragiel aan en lijken een stootje te kunnen absorberen (iets wat we natuurlijk wel afraden).

Wat direct opvalt bij het openen van de case, is dat de oordopjes zelf behoorlijk chunky zijn. Mocht je aan Apple Earpods of de Samsung Buds gewend zijn, dan is dit wel even een formaatje groter. Dat voel je ook direct in het gewicht en de manier waarop ze in je oren liggen. Begrijp mij niet verkeerd, de pasvorm is meer dan prima en je hebt nooit het gevoel ze kwijt te raken, maar je voelt wel dat er wat uit je oren steekt. Daarnaast zijn ze door de vorm vrij moeilijk uit de case te krijgen als je wat grotere vingers hebt. Afijn, dat formaat levert ook wel wat leuks met zich mee. De audio is namelijk in rustige omgevingen subliem. De oordopjes kennen een breed frequentiebereik, waarbij vooral de bas indruk weet te maken door zijn 12 mm drivers. Daarnaast zijn de oordopjes voorzien van Active Noice Cancelling (ANC) om extern geluid zoveel mogelijk uit te filteren. Naast de case bevat de verpakking van de Teufel Real Blue TWS 2 een vijftal in ear covers (in de maten XS, S, M, L en XL) en een charging kabel (USB A naar USB C).

Teufel Real Blue TWS 2 Review1

Krachtig met een kanttekening

Gebruiksgemak lijkt centraal te staan wanneer je de Real Blue TWS 2 voor het eerst gebruikt. De oordopjes zijn eenvoudig te bedienen met een eenvoudig touch systeem op de vlakke zijdes van de oortjes. Afhankelijk van wat je wil doen, druk je één, twee of drie keer op ofwel het linker- ofwel het rechteroortje. Dit werkt goed en bijzonder eenvoudig. Zoals ik al eerder in de review aanhaalde, weten de oortjes in een rustige omgeving bijzonder goed geluid te produceren. Tonen zijn helder en krachtig. Buitenshuis - en dan vooral op bijvoorbeeld de fiets - is dat toch een ander verhaal. Ondanks de ANC wist toch flink wat extern geluid door te dringen. Hierdoor hoor je onderweg veel wind tijdens het luisteren van de muziek of podcasts wat afbreuk doet aan de ervaring. Ook de microfoon laat te wensen over. In een windstille omgeving doet deze microfoon precies wat het moet doen. De stem komt goed door en is kraakhelder. Op de fiets ben je echter praktisch onverstaanbaar.

Waar ik verder onder de indruk van ben, is de charging case. Ze zeggen vaak klein, doch fijn, maar in het geval van de charging case ben ik het daar echter niet mee eens. Deze case is robuust, eenvoudig te vinden in je jaszak en biedt voldoende accu om je oordopjes te voorzien van de nodige stroom. Wanneer je gebruikmaakt van ANC gaat een enkele lading in de oordopjes ongeveer zes uur mee, zet je deze uit dan heb je acht uur luisterplezier. De case is echter goed voor twee volledige charges. Laad je de case dan ook volledig op, dan kan je ongeveer één volledige dag luisteren naar je favoriete podcasts en nummers.

Teufel Real Blue TWS 2 Review2

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

Alhoewel ik voor het gebruik buitenshuis nog altijd mijn oudere oordopjes prefereer, moet ik zeggen dat deze Real Blue TWS 2 oordopjes van Teufel binnenshuis en tijdens het werken toch de voorkeur beginnen te krijgen. Geluidstechnisch klinkt het allemaal erg goed en ook qua gebruiksgemak doen ze het een stuk beter dan de concurrentie die ik hier in de lade heb liggen. Dat gezegd hebbende, buitenshuis weten de oordopjes toch minder indruk te maken. Ondanks de Active Noice Cancelling had ik tijdens mijn wekenlange gebruik toch last van extern geluid. Ook de microfoon doet het een stuk slechter dan mijn huidige alternatieven. Dit komt vermoedelijk door het formaat van de oordopjes, waardoor de microfoon eerder in staat is om wind op te vangen. Toch zijn er weinig oordopjes van deze kwaliteit in deze prijscategorie. Voor nog geen 150 euro heb je draadloze oordopjes in huis die een uitstekend geluid produceren!

De Teufel Real Blue TWS 2 zijn vanaf vandaag (8 november) beschikbaar voor €149,99 in de Teufel Stores of in de Teufel webwinkel.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?