Tech: Thrustmaster Y-350P 7.1 Powered Ghost Recon Wildlands Edition

Geplaatst: 10 maart 2017 10:00
Aangepast: 23 juni 2018 17:40

Afgelopen week kon ik aan de slag met Ghost Recon Wildlands. Nu is mijn vriendin niet altijd even blij met al dat gamen van mij, maar Thrustmaster wist een mooie uitkomst te bieden. Tijdens mijn speelsessie ben ik uitvoerig aan de slag gegaan met de Thrustmaster Y-350P 7.1 Powered Ghost Recon Wildlands Edition . Een 7.1 virtuele surround sound headset die voorzien is van een mooie Ghost Recon-skin. Muisstil zat ik op de bank zonder dat mijn vriendin iets van mij heeft vernomen. Hé, het lijkt haast Ghost Recon wel!

Wat het is

De Thrustmaster Y-350P is een headset ontwikkelt voor de PlayStation 4. De tegenhanger, de Thrustmaster Y-350X, is een identieke headset, maar dan ontwikkelt voor de Xbox One en pc. De headset is voorzien van een goed werkende 7.1 virtuele surround sound. De audio is haarscherp en de basstonen dreunen lekker door de 60mm drivers. In dit geval heb ik de Ghost Recon-editie kunnen uitproberen, maar in het verleden is er ook al een speciale limited edition met een DOOM-skin geweest. Enfin, de koptelefoon is voorzien van een fraaie schedel aan de buitenzijde, en één Ghost Recon-schedel in iedere oorschelp. Het is een mooie headset, maar wel ietwat aan de logge kant. Desalniettemin is de headset erg licht, wat ervoor zorgt dat de headset niet drukt op je hoofd.

De headset voelt niet bijzonder robuust, maar kan weldegelijk een stootje hebben. De oorschelpen en hoofdband zijn voorzien van schuimkussen die erg goed aansluiten op je hoofd. De schelpen vallen volledig over je oor heen waardoor je behoorlijk goed wordt afgesloten van geluid van buitenaf. Geregeld betrapte ik mezelf erop dat ik hierdoor behoorlijk hard aan het praten was. De headset is niet draadloos, maar dient ingeplugd te worden op de Dualshock-controller. Er zijn geen instellingen nodig en direct bij het inpluggen werkt de headset naar behoren.

Features

De 7.1 surround sound werkt als een zonnetje. Omgevingsgeluiden komen van alle kanten en met een game zoals Ghost Recon Wildlands is dat zeker een uitkomst. In de review heb ik het al ruimschoots gehad over communicatie met teamgenoten. De Y350-P is hier dan ook uitstekend voor geschikt. De headset wordt geleverd met een microfoon die middels een 3,5mm jack in de koptelefoon kan worden geplugd. De flexibele microfoon kan op ieder moment worden verwijderd of aangesloten op de linker oorschelp. Het volume, de bass en de muteknop zitten niet fysiek op de koptelefoon zelf. Deze opties stel je namelijk in via de zogeheten 'Y Sound Commander Control Panel', wat bijzonder fijn werkt.

Het control panel dient onderin de controller geplugd te worden. Op dit paneel kan je de 7.1 surround sound en microfoon aan- of uitzetten. Ook is het master volume en de pass met een plus- en mintoets aan te passen. Ook is het paneel voorzien van een lichtbalk. Deze balk geeft de bass en het volume weer, wat zeer overzichtelijk werkt. De koptelefoon dient natuurlijk wel met een 3,5mm jack in het paneel geplugd te worden alvorens je er gebruik van kunt maken. Doordat de headset semi draadloos is, is er weleens een beetje storing op de lijn. Nu heb ik er zelf slechts één of twee keer echt last van gehad, maar er kan dus zeker ruis ontstaan dankzij signalen in de huiskamer. Gelukkig slurpt de headset niet alle energie uit de controller. Het paneel bevat namelijk een interne batterij die middels een mini USB opgeladen kan worden.

Eindoordeel

De Thrustmaster Y350-P is een uiterst fijne headset. Het paneel dat in de controller zit biedt eenvoudig zeer veel overzicht waardoor je nooit hoeft te zoeken naar knopjes op de headset zelf. Daarbij vind ik het erg handig dat de microfoon in- en uit te pluggen is zodat je niet altijd met dat ding voor je neus zit. De kwaliteit van de audio is uitstekend voor zowel de ontvangende- als de zendende partij. Jammer dat er zo nu en dan wat ruis op de lijn zit, maar daar staat wel weer tegenover dat er geen kabel naar de PlayStation zelf moet. De fraaie skin op de headset is een mooi kersje op de taart, alleen het logo van Ghost Recon Wildlands op de padding van de hoofdband vind ik dan weer minder. Desalniettemin is de Y350-P zeker een aanrader als je op zoek bent naar een mooie kwalitatieve headset.

De Thrustmaster Y-350P 7.1 Powered Ghost Recon Wildlands Edition kent een adviesprijs van 139.00 euro en is reeds verkrijgbaar.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer