Tech: Trust Gaming GXT 353

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Afgelopen weken ben ik helemaal verslaafd aan Overwatch. Nu is mijn vriendin minder blij met mijn verslaving dankzij al dat geknal, maar gelukkig heb ik bijna altijd de Trust Gaming GXT 353 op mijn bolletje. Eindelijk een koptelefoon die mij weet te bekoren en over mijn gigantische oorschelpen valt. Daarbij heeft de koptelefoon een aantal leuke foefjes. Helaas heeft de koptelefoon ook één groot minpunt. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder!

Wat het is

De Trust Gaming GXT 353 is een robuuste headset voorzien van een drie meter lange USB-aansluiting. De headset is specifiek voor de PlayStation 4 ontwikkelt en is visueel fraai vormgegeven. De neplederen earpads zijn groot genoeg voor de gamer met ietwat grotere oren en vallen dan ook over de gehele oorschelp heen. De headset is voorzien van een zelfstellende hoofdband. De headset sluit dus direct zonder gefrummel aan op je bolletje. De 40mm speakers zijn ingesloten door een stevige behuizing wat bijdraagt aan het robuuste uiterlijk van de koptelefoon. Hierdoor is de headset wel aan de ietwat zware kant, maar dankzij de hoofdband merk je daar vrij weinig van.

Geluidskwaliteit en design

Zoals eerder gezegd, de headset oogt en is ook daadwerkelijk behoorlijk robuust. Een tik hier en daar kan de headset makkelijk hebben. De luidsprekers voorzien de gebruiker van virtueel surround sound en dat werkt als een zonnetje. De geluidskwaliteit is kraakhelder en de bass dreunt lekker door. De GXT 353 heeft ook een speciale functie die de koptelefoon voorziet van vibratie bij basstonen. Zeker een leuke functie, maar bij het spelen van shooters kan dit iets teveel aanwezig zijn, waardoor het uiteindelijk in je hoofd begint te dreunen. Gelukkig is dit met een eenvoudig knopje op de linker oorschelp uit te schakelen. De headset is overigens niet geluiddicht, maar ik heb hem altijd behoorlijk hard staan dus alleen de omstanders storen zich hier een klein beetje aan. De oorschelpen zijn ook voorzien van rode LED-verlichting aan de buitenzijde en op het uiteinde van de mic. Deze is helaas niet uit te schakelen waardoor mijn vriendin af en toe panisch werd van mijn bewegende hoofd. Het ziet er cool uit, maar de verlichting kan voor omstanders een doorn in het oog zijn.

Gebruik

De Trust Gaming GXT 353 is zeer gebruiksvriendelijk. De drie meter lange kabel geeft voldoende vrijheid voor bewegingsruimte en er is slechts één kabel nodig om de koptelefoon aan te sluiten. Alle nodige knopjes zitten op de linker oorschelp waardoor je nooit hoeft te zoeken naar een schakelaartje op het lange snoer. De mic is eenvoudig te muten en ook het geluid stel je eenvoudig in met het scrollwieltje op de oorschelp. Over de mic gesproken, dit is het enige echt grote minpunt van de GXT 353. De microfoon is niet afneembaar en behoorlijk stug. Daarbij vind ik de microfoon niet bijzonder handig geplaatst. Ik kan zoveel als ik wil trekken aan dat ding, maar hij schuift steeds in de originele positie. Helaas is die positie ofwel op mijn lippen of op mijn kin. De audio die de mic opvangt is dan wel weer goed helder, maar de plaatsing/flexibiliteit laat dus zeker te wensen over.

Eindoordeel

De Trust Gaming GXT 353 is mij uitstekend bevallen. Er zit een goede bass in en de virtuele surround sound levert goed werk. De koptelefoon is robuust en in mijn huishouden is dat zeker nodig. De zelfstellende hoofdband is ook ideaal en helpt je van alle rompslomp af wat betreft instellen. De bass vibration is een leuke gimmick, maar kan op momenten irriteren. Gelukkig is deze echter uit te schakelen. Het enige echte minpunt komt in de vorm van de microfoon, deze is op zich prima, maar wel verrekte onhandig. De prijs/kwaliteitsverhouding is echter meer dan prima. Voor een relatief klein bedrag krijg je een uitstekend product. Let wel op: De headset is dus hoofdzakelijk voor de PlayStation 4 gemaakt.

De Trust Gaming GXT 353 kent een adviesprijs van €74,99 en is reeds verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer