Check hier alle The Triple-i Initiative content

Disney investeert $1.5 miljard in Epic Games

Geplaatst: 8 februari 2024 12:00

Een enorme samenwerking binnen gameland is wederom een feit. Ditmaal zijn het Disney en Epic Games die de handen ineen slaan.

Het grote Disney entertainmentmerk is bezig zich uit te breiden en wil ook binnen de game-industrie wat stappen maken. Ze investeren een slordige $1.5 miljard in Epic Games. De betrouwbare gamemaker gaat samen met Disney een nieuw, expansief en open game- en entertainmentuniversum verbonden met Fortnite ontwikkelen. Dit universum gaat de geliefde Disney-verhalen en personages verder expanderen. Meerdere franchises, zoals Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar worden genoemd. Door middel van Unreal Engine wordt het project tot leven gewekt, al gaat het nog wel een paar jaar duren voordat we de eerste resultaten gaan zien. Overigens is die $1.5 miljard niet alleen bedoeld voor de ontwikkeling van het Disney x Epic Games festijn. De Mickey Mouse-onderneming wordt nu ook aandeelhouder van Epic Games - en voor het bedrag dat betaald is, kan men wel raden dat ze flink wat impact gaan hebben op het bedrijf.

Wat verwachten jullie van deze samenwerking?

Bron: Disney
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord