Indieaan: Zarvot

Geplaatst:
Aangepast: 3 december 2018 10:51

Onze Indieanen zijn nooit bang om een mening te geven. Dit keer is Zarvot het haasje. De Indieaan deelt graag zijn ongezouten mening en wil onze stam helpen met het vinden van de leukste indiegames. Dit keer is het de beurt aan Indieaan Patrick L. om de stam alles te vertellen over Zarvot voor de Nintendo Switch.

onbekend

Kubisme

Met enige regelmaat verschijnt er een leuke indie game die ontzettend leuk is om te spelen. Veelal kun je van tevoren al enigszins inschatten of zo’n game het goed gaat doen. Zarvot bevat eigenlijk alle ingrediënten om niet zo’n game te zijn. Je speelt Charcoal (een blokje) en gaat samen met Mustard (een ander blokje) op pad om een cadeau te halen voor Red's (weer een ander blokje) verjaardag. Als je dat zo leest, kan ik me voorstellen dat je deze game graag aan je voorbij laat schieten, maar wacht! Want Snowhydra heeft met Zarvot toch een knap staaltje werk afgeleverd.

Het oppervlakkige verhaal is namelijk snel vergeten door de humor die in de game verweven zit. Door grappige en gevatte opmerkingen van de blokken blijft het toch leuk om het verhaal te volgen. De cadeautjes die je moet verzamelen, komen natuurlijk niet zomaar naar je toe gevlogen, dus daar moet je zelf iets voor doen. De zoektocht naar deze presentjes wordt gedwarsboomd door allerlei vreemde figuren die je het leven zuur maken. Gewapend met een laser ga je deze vijanden te lijf en baan je je een weg door de realistisch ogende wereld. Op je route kan het ook zomaar zijn dat je wordt aangevallen door een banaan of een duivels melkpak.

onbekend

Ik sta er vierkant achter

Je manoeuvreert Charcoal door diverse omgevingen die er realistisch uitzien. Voor een indie game is het grafisch goed voor elkaar. De route die je aflegt, is rechttoe rechtaan en biedt in dat opzicht dus geen enkele ruimte om op onderzoek uit te gaan. Er zijn wel collectibles, maar het is een grotere prestatie deze over het hoofd te zien dan ze op te pakken. Ondanks de vele gevechten die je voert, voelt de game toch rustgevend aan. Dat is vooral te danken aan de muziek en omgeving die samen een idyllische sfeer uitdragen. Hierdoor speelt de game lekker weg.

Op enkele (eind)bazen na biedt de game weinig uitdaging. Met een uurtje of 5 a 6 ben je er dan ook wel klaar mee. Dat is voor een game als Zarvot ook meer dan genoeg om je te vermaken. Door de collectibles te vinden speel je de levels in arcade modus vrij. Hierin neem je het op tegen waves van vijanden en moet je het zien te overleven tot en met de laatste wave. Naast de singleplayer modus is het onder andere ook mogelijk om met je blokje de strijd aan te gaan met vrienden. Dat staat natuurlijk garant voor de nodige scheldkanonnades, maar dat maakt het juist leuk.

onbekend

Eindoordeel van Patrick Lamers

Als je even niks te gamen hebt dan is Zarvot een goede optie om tussendoor te spelen. De game speelt lekker weg en ziet er ook uit als een goede delicatesse. Als toetje is er ook nog eens aardige humor in verwerkt. Het met Charcoal vertoeven in deze realistisch ogende wereld voelt absoluut niet aan als een blok aan je been en is een aanrader. Het is aan de game af te zien dat ontwikkelaar Snowhydra er vier jaar aan heeft gewerkt om tot dit resultaat te komen.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Zarvot

Series

-

Uitgever

Snowhydra

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

18 oktober 2018

Ontwikkelaar

Snowhydra

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord