Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Tech: HP Victus 15 - Goedkoop is niet altijd duurkoop

Het leven van een gamer gaat niet altijd over rozen. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld de ruimte of het budget om een dikke gaming pc te bouwen. Het neemt namelijk nogal wat ruimte in beslag en je haalt het niet zomaar weer weg als je klaar bent. Met OMEN had HP al een lijn laptops voor gamers, maar daarmee is het probleem van het voor sommigen geringe budget nog niet getackld. Daarom introduceerde HP eerder de Victus-lijn. In deze review nemen wij de HP Victus 15 onder handen. Is deze laptop dan het antwoord voor de gamer met een kleinere beurs en beperkte ruimte?

HP Victus 15 review1

Strak design, goedkope uitstraling

Na het openen van de doos word je begroet door een strak vormgegeven laptop. HP lijkt er bewust voor te hebben gekozen om niet te werken met schreeuwende kleuren. Een logische keuze, aangezien dat soort laptops al te vinden zijn bij hun OMEN-laptops. Er is gekozen voor een subtiele vormgeving. Nog gesloten is goed te zien dat de rug versierd is met een duidelijke V. Dat is hoe de Victus-lijn van HP gekenmerkt wordt. Het maakt het ontwerp van de laptop af en ziet er netjes uit. Als je het beeld opent zie je dat diezelfde V in kleinere vorm terug te vinden is onder je 15,6-inch LED-scherm. De laptop is een tikkeltje summier, maar wel strak gedesignd.

Ondanks dat de laptop er op het oog strak uitziet, moet gezegd dat wel duidelijk te zien is dat alles plastic is. Het geeft de laptop een goedkopere uitstraling. Dit is vanzelfsprekend ook terug te zien in de prijs, maar toch. Deze uitstraling komt ook terug in de verlichting van het toetsenbord. Hoewel het wel mogelijk is het toetsenbord van de Victus 15 te voorzien van backlight, moet gezegd worden dat dit niet RGB-licht is en dat je dus alleen wit licht kunt produceren. Met een gewicht van zo'n 2,3 kilogram is de laptop niet extreem zwaar, maar ook zeker niet de lichtste in zijn klasse. De muispad is simplistisch en beschikt niet over een vingerscan. Ook is het met deze laptop niet mogelijk om in te loggen op basis van gezichtsherkenning. Je bent dus overgeleverd aan de ouderwetse methode van het invoeren van een pincode.

Doet wat het moet doen

De Victus 15 laptop is aan de linkerzijde uitgevoerd met een Combo Audio Jack en een USB Type-A aansluiting. Aan de rechterzijde van de laptop bevinden zich nog een HDMI 2.1 poort, Ethernet poort, USB Type-A aansluiting en USB Type-C aansluiting. Aangezien veel accessoires tegenwoordig nog via een USB Type-A aansluiting aan de laptop worden gekoppeld, mist er eigenlijk net één te veel voor een gaming laptop. Als je een goede headset, muis en microfoon aan wilt sluiten tijden het gamen kom je al een aansluiting te kort. De kans is dus vrij aannemelijk dat je er ook een USB-hub bij aan moet schaffen. Verder wordt de laptop geleverd met een vrij beperkte 720 pixel ingebouwde webcam, zonder privacy cover. De ingebouwde microfoon is ook niet van geweldige kwaliteit. Als je dus een beetje met vrienden wil gamen is het noodzaak een headset met een goede microfoon aan te schaffen of gewoon een losstaande microfoon.

Met een AMD Ryzen 7 processor, een Geforce RTX videokaart en een refresh rate van 144Hz heb je een aardige gaming laptop. De Victus 15 wist bijvoorbeeld de game Evil Dead met enig gemak op de hoogste instellingen af te spelen. Over het algemeen is de koeler van de laptop erg stil, maar tijdens het spelen van dit soort games merk je wel dat de koeler er vrij hard voor moet werken en hoor je de laptop dus luid. Toch heb ik het bij andere laptops weleens erger gehoord. Een bijkomend voordeel van de Victus 15 is dat deze standaard geleverd wordt met de OMEN Gaming Hub. Dit stukje software is ontzettend handig als je graag overzicht creëert. Het brengt al je games namelijk naar één plek. Hierbij maakt het niet uit of deze dan bijvoorbeeld in je Steam of Epic Games bibliotheek staan. Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat het alleen de games laat zien die je op je laptop hebt geïnstalleerd. Tevens kun je vanuit hier de RGB van compatibele apparaten instellen en beheren - dus niet van de laptop zelf aangezien RGB ontbreekt - en kun je met Oasis Live een party starten en vrienden uitnodigen.

Eindoordeel van Patrick Lamers

Als je op zoek bent naar een strak uitziende en betaalbare gaming laptop, dan zit je bij de Victus 15 aan het juiste adres. De laptop heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en je kan met de Victus 15 gerust een aantal wat zwaardere games spelen. Bovendien is de OMEN Gaming Hub een prettige bijkomstigheid. Er kleven ook wat nadelen aan een laptop van dit kaliber. Er is eigenlijk net tekort aan USB-poorten, de plastic behuizing oogt ietwat goedkoop en de webcam en ingebouwde microfoon zijn kwalitatief niet heel best.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?