Tech: Logitech G502 X review

Geplaatst:

Een goede muis is natuurlijk essentieel tijdens het gamen. Logitech heeft daarvoor al sinds jaar en dag de Logitech G502-muizen in het assortiment. Nu is er weer een drietal varianten onder de Logitech G-vlag toegevoegd. In deze review neem ik de de Logitech G502 X muis onder de loep. Dit is het bedrade kleine broertje van de G502 X Lightspeed en G502 X PLUS, welke beide draadloos zijn. Of deze drie nieuwe modellen een verrijking zijn voor de G502-lijn lees je in deze review.

Strak design

Of je nu liefhebber bent van gamen met een bedrade muis of dat je juist liever de vrijheid van een draadloze muis ervaart, de G502-muizen bieden voor ieder wat wils. De G502 X muis is in feite de basis versie, waar de G502 X Lightspeed en G502 X PLUS extra features bevatten, maar daar kom ik later in deze review op terug. Eerst kijken we even naar het design van het drietal muizen. Dit design lijkt veel op diens voorgangers uit de G502-serie. Logitech houdt vast aan het al bekende design met wat kleine tweaks en veranderingen. De muizen beschikken over een strakke uitstaling. Niet geheel onbelangrijk, want het oog wil ook wat natuurlijk.

Met maar liefst dertien knoppen beschikken de muizen over voldoende mogelijkheden tot het bedienen van je pc of laptop. Aan de onderzijde is ervoor gekozen om de voeten van de muis te maken van wrijvingsarm PTFE materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de muis zeer soepel beweegt over verschillende ondergronden. Dit maakt dat een muismat niet per definitie benodigd is voor een goede gebruikerservaring. Bovendien - en zeker niet onbelangrijk - ligt de muis lekker in de hand door het kenmerkende ontwerp dat we al eerder zagen bij andere G502 muizen. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaalde kleur, dan is het wellicht goed om te weten dat alle drie de G502 X-muizen te koop zijn in een witte en zwart variant.

G502 muizen

Overeenkomsten en verschillen

De nieuwe G502 X-serie kent een aantal overeenkomsten tussen de muizen die zijn uitgebracht. Zo hebben de drie muizen allemaal dertien programmeerbare knoppen, waaronder reversible en verwijderbare DPI-shiftknop. Je kunt je muis mappen via de Logitech G Hub, waarmee je de muis gemakkelijk geheel naar wens kunt instellen. Ook zijn ze alle drie uitgevoerd met Lightforce hybride knoppen. Deze technologie brengt de snelheid van een optische muis en het comfort van een mechanische muis samen. Alle G502 X-muizen zijn daarbij voorzien van een HERO sensor die zorgt voor een DPI van 25.600 en hebben een vernieuwde hyperscroll wheel. De drie muizen zijn ook allen compatibel met het Powerplay Wireless Charging systeem.

Ondanks de vele overeenkomsten, zitten er natuurlijk ook genoeg verschillend tussen de drie muizen te bespeuren. Niet in de laatste plaats is er één bedrade uitvoering en zijn de andere twee - de G502 X Lightspeed en de G502 X PLUS - voorzien van Lightspeed-technologie. De G502 X PLUS is de enige van de drie muizen die voorzien is van RGB verlichting. Qua gewicht lopen ze allemaal wel wat uiteen. De G502 X is mat zijn 89 gram het lichtst, waar de G502 X Lightspeed en de G502 X PLUS respectievelijk 102 en 106 gram wegen. Het is met deze nieuwe lichting niet langer mogelijk om zelf gewicht toe te voegen en de muizen zo iets zwaarder aan te laten voelen. Qua batterijduur is de G502 X Lightspeed de beste met een levensduur van zo'n 140 uur. De G502 X PLUS telt zonder verlichting 130 uur en met verlichting zo'n 37 uur.

Logitech G502 muis comparison

Eindoordeel Patrick Lamers

Het grootste nadeel van de Logitech G502 X-serie is dat de muizen nogal aan de prijzige kant zijn. De G502 X is met een adviesprijs van 79 euro nog wel te overzien, maar de G502 X Lightspeed is met 139 euro al behoorlijk aan de prijs. De G502 X PLUS gaat daar nog eens overheen met een adviesprijs van maar liefst 159 euro. Voor dat bedrag heb je weliswaar een van de betere muizen op de markt in je hand. De G502 muizen hebben een licht en strak design, waardoor deze goed in de hand liggen en comfortabel aanvoelen. Ook na lange speelsessies. Mocht je gewend zijn aan bepaalde gewichten, dan is het gemis van het aanpasbare gewicht wel voelbaar. Afgezien daarvan is de G502 X-serie echt een aanrader als je op zoek bent naar een goede gaming muis.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord