Tech: Spirit of Gamer XPERT G700

Hoe vaak hoor je niet dat een console niet kan tippen aan een pc? Nu steeds meer games cross-platform worden gemaakt, is het belangrijk dat de ongelijke strijd tussen consoles en pc uiteindelijk teniet wordt gedaan. Of in ieder geval wordt verkleind. Spirit of Gamer lijkt daarvoor een uitstekende oplossing te hebben gevonden, namelijk de Spirit of Gamer XPERT G700, een muis en toetsenbord voor je console. Klinkt goed, maar werkt het ook allemaal zoals het zou moeten of is het beter om je controller te behouden.

onbekend

Uitgesproken design

Spirit of Gamer staat erom bekend dat de hardware die zij maken nou niet bepaald subtiel qua design zijn. Het is altijd behoorlijk uitgesproken en dat is iets waar ik niet zo'n fan van ben, maar ieder zijn smaak natuurlijk. De XPERT G700 sluit in ieder geval aan op de lijn van Spirit of Gamer, want ook dit toetsenbord en muis zijn een beetje in your face. Natuurlijk is de schedel uit het logo van Spirit of Gamer sterk vertegenwoordigd in het design van deze hardware. Zowel het toetsenbord als de muis zijn ook voorzien van LED lichten. Bij de muis wordt de schedel hierdoor verlicht en bij het toetsenbord de toetsen. Voor beiden geldt dat je de kleuren kunt instellen zoals jij dat graag wil. Je hebt hierbij de keuze uit elf verschillende modi.

Het toetsenbord is als het ware doormidden gesplitst en bevat alleen de linkerhelft van je toetsenbord. De knoppen waar je normaal gesproken mee loopt, WASD, zitten er natuurlijk op en ook F1 tot en met F5, de spatiebalk zijn onderdeel van de 35 toetsen op het board. Het oogt in het begin een beetje raar als je het niet gewend bent, maar is natuurlijk wel zo praktisch als je deze hardware voor je console moet gebruiken. Aan het toetsenbord zit ook een handsteun vast waarop je je hand kunt laten rusten tijdens het gamen. De muis ziet er qua design verder goed uit en is vergelijkbaar met andere gaming muizen. Je hebt zeven knoppen tot je beschikking om je door alle games heen te kunnen werken. Bij deze set ontvang je ook nog een gratis muismat.

onbekend

Gebruiksgemak met een kanttekening

De XPERT G700 is te gebruiken voor je PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation 3. Iets wat mij direct verbaasde aangezien je vaak ziet dat hardware dan niet op elke console werkt. Toch is het zo dat deze set het inderdaad op al die consoles doet, al kan ik dat voor de PlayStation 3 niet met zekerheid zeggen omdat ik deze niet heb staan en hem dus ook niet daarop heb kunnen testen. Het mechanische toetsenbord en de optische muis zijn goed te gebruiken. Dankzij de handsteun kun je met je hand goed de toetsen bedienen zonder dat je je in gekke bochten hoeft te wringen. De muis ligt lekker in de hand door het ergonomische design en glijdt dankzij de metal glides onder de muis soepeltjes over je muismat. Bovendien is hij instelbaar tot wel 3200 DPI, dus ook dat kun je nog naar wens instellen. Ik game over het algemeen nooit heel lang achter elkaar, maar zover ik kan beoordelen kun je met deze set best een avondje vooruit zonder dat je last krijgt.

Een nadeel aan deze set is dat het niet helemaal plug & play is. Het is niet zo dat je allerlei software moet installeren, maar je moet er wel even goed de meegeleverde gebruiksaanwijzing voor lezen. Hierin staat wel duidelijk stap voor stap beschreven hoe je de XPERT G700 werkend krijgt op je console. Het verschilt overigens ook nog per console hoe je dit moet doen. Voor de PlayStation 4 en Xbox One geldt dat je je controller moet uitzetten en dan moet koppelen aan het toetsenbord, waarna deze de besturing van de controller overneemt. Bij de Nintendo Switch is dit vervangen door een bepaalde toetsencombinatie die je moet invoeren om de set de besturing naar zich toe te laten trekken. Het kost niet veel tijd, maar het is toch wel iedere keer even een dingetje voordat je aan de slag kunt gaan.

onbekend

Conclusie

De XPERT G700 van Spirit of Gamer is een mooie set dat je inderdaad een voordeel kan geven tijdens het spelen van games op de console. Het Franse design is een beetje in your face, maar als je daar juist van houdt dan is dat absoluut niet storend. Zowel het toetsenbord als de muis zijn goed te bedienen en die laatste ligt erg lekker in de hand. Het personaliseren is voor wat het is met elf verschillende kleurmodi uitgebreid genoeg. Het enige nadeel is dat het niet helemaal plug & play is en dat je toch iedere keer weer die stap moet ondernemen om je muis en toetsenbord te moeten koppelen aan je console. Als je dat er voor over hebt heb je hier een prima product, zeker voor de prijs die je ervoor neer moet leggen. Deze ligt namelijk met zijn 81,99 euro niet veel hoger dan een gemiddelde controller. Het is misschien een logisch bedrag als je nagaat dat het je controller vervangt, maar je hebt wel een voordeel ten opzichte van een controller en het biedt meer opties.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?