Alle Indie World Showcase + Nintendo Direct: Partner Showcase aankondigingen

-

Nintendo heeft flink wat games, releasedata, cross-overs en meer laten zien tijdens de Indie World Showcase + Nintendo Direct: Partner Showcase van 27 augustus 2024! In dit artikel kan je de show terugkijken en we laten je meteen even weten wat de highlights zijn. Hopelijk zit je er klaar voor, want er komt een berg informatie je kant op - daar word je bang van. Allerlei games kwamen langs en die gaan we zo één voor één belichten. Here we go!

  • Tijd voor nieuwe kaarten in Balatro. De populaire indiegame gaat de cross-over aan met een aantal befaamde (indie)games, zoals The Witcher 3: The Wild Hunt, Vampire Survivors, DAVE THE DIVER en Among Us. Meer liefde voor Balatro is altijd een optie wat mij betreft!
  • Ik huil niet - jij huilt! De emotionele avonturengame Neva kreeg tijdens de show een releasedatum. Vanaf 15 oktober kun je met de indiegame van Devolver Digital en Nomada Studio aan de slag.
  • De onwijs populaire pc-platformer Pizza Tower komt naar de Nintendo Switch! Per direct, trouwens. Dus kaasliefhebbers komen ook aan hun trekken vandaag.
  • In Moth Kubit speel je als een klein insect die net promotie gemaakt heeft. Deze surrealistische RPG kent genoeg satire en neemt het bedrijfsleven dan ook vrolijk op de hak. We hebben de eerste trailer voor je klaarstaan.
  • Wederom een nieuw deel van Coffee Talk is in de maak! Ditmaal verkassen we naar Tokyo om daar de rol van koffieschenker en luisterend oor in te vullen. In 2025 wordt Coffee Talk Tokyo ingeschonken. Altijd lekker, bakkie pleur.
  • De uitstekende indie/RPG Sea of Stars krijgt een gratis uitbreiding. In de lente van 2025 kan men aan de haal met Sea of Stars – Throes of the Watchmaker DLC. Je moet namelijk een circus even op orde stellen. Zet je schrap voor nieuwe personages, verhalen en combat-opties!
  • Dit stond vast niet op je bingolijst: PowerWash Simulator Shrek Special Pack. Ga maar snel het moeras van Shrek schoonmaken, voordat hij begint te brullen. Hopelijk zorgt deze DLC ervoor dat je toch nét even het geduld kan opbrengen voor Shrek 5. Wat een All Star aankondiging!
  • Peglin is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch! Ja, echt. Meteen downloaden die game. Het is namelijk een turn-based strategiegame, waarbij je gebruik dient te maken van de pachinko geïnspireerde systemen.
  • Daarnaast verschijnt PICO PARK 2 ook zeer spoedig. De chaotische multiplayergame is nu te spelen op de Nintendo Switch!
  • MORSELS is een top-down actiegame van uitgever Annapurna Interactive en ontwikkelaar Furcula. Krijg je er een beetje The Binding of Isaac-vibes van? Dan ben je vast niet de enige. De titel komt in te verschijnen in de maand februari van volgend jaar.
  • Shovel Knight: Shovel of Hope DX komt naar de consoles. Welke dat allemaal zijn, dat weten we nu nog even niet. Echter, de Nintendo Switch-versie is de maak en staat op de planning om te lanceren in 2025.
  • Wobbly Life is een sandbox-game, waarin je kan doen wat je wilt. Ja, echt waar! Kies uit meer dan 50 unieke missies en jobs voor jezelf.
  • Had je ooit je lamp willen daten? Wat dacht je van je kast? Misschien je eigen existentiële angst? Hoe dan ook, Date Everything! staat voor de deur en je kan de indiegame verwachten op 24 oktober.
  • De fascinerende Cuisineer is al een tijdje beschikbaar op de pc, maar mag binnenkort het debuut maken op de consoles. Op 28 januari mag je aan tafel schuiven.
  • On Your Tail is een titel met mini-games, mysteries en vriendelijke dieren. De lanceringsdatum staat vast en die klinkt als volgt: 21 november.
  • Om het nog even goed te benadrukken: Metal Slug Tactics verschijnt nog steeds dit jaar. De troepen marcheren naar een Fall 2024 releasewindow.
  • Welkom in Europa! Nee, niet de hit van onze Joost, maar de aankomende avonturengame van Future Friends Games. Verkenning staat centraal in deze wonderschone titel. Op 11 oktober kun je op ontdekkingsreis gaan.
  • Loop nou even niet zo te geiten. De digitale versie van Goat Simulator 3 stapt vandaag uit de stal en zo de Nintendo Switch op. De gamecardversie ligt vanaf november in de winkel.
  • MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection: Arcade Classics is dé collectie voor de vechtgamefanaat. Je kan met X-MEN CHILDREN OF THE ATOM, MARVEL SUPER HEROES, X-MEN VS. STREET FIGHTER, MARVEL SUPER HEROES vs. STREET FIGHTER, MARVEL vs. CAPCOM CLASH OF SUPER HEROES, MARVEL vs. CAPCOM 2 New Age of Heroes, en zelfs de arcadeklassieker THE PUNISHER aan de slag. Op 12 september welteverstaan.
  • Overigens is Capcom Fighting Collection 2 ook aangekondigd. Capcom vs. SNK 2: Mark of the Millennium 2001, Power Stone, Power Stone 2, Plasma Sword: Nightmare of Bilstein zijn allemaal onderdeel van het pakketje.
  • Een waar eerbetoon aan Tetris maakt een opkomst tijdens de showcase. Het interactieve museum Tetris Forever bevat de originele Famicom-versie uit 1988 van Tetris, Tetris 2 + Bombliss, Tetris Battle Gaiden en meer. Iconisch!
  • De Nintendo Switch is nog steeds dé gameconsole om aan je fitness te werken. Met Fitness Boxing 3: Your Personal Trainer kun je alvast die kerstkilo's eraf werken, wanneer deze sportgame komt te verschijnen op 5 december.
  • Star Overdrive is de nieuwe titel van Dear Villagers. Een sci-fi actiegame, waarin je samen met je hoverboard over een alien-planeet vol met gevaren crost. Ontwikkelaar Caracal Games heeft wellicht goud in handen!
  • Geheel onverwachts worden we getrakteerd op een nieuwe SpongeBob-game! Echter, het is de roze zeester Patrick die de hoofdrol pakt. Deze chaotische sandbox-game staat in lijn met zijn personage. Altijd leuk!
  • Langlopende franchisen kunnen rekenen op nieuwe toevoegingen tijdens de showcase. Case in point: Atelier Yumia: The Alchemist of Memories & the Envisioned Land. De JRPG verschijnt in vroeg 2025.
  • Square Enix is trouwens niet de enige partij met heruitgaven in de pijplijn. Konami doet graag een duit in het zakje met Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars, verkrijgbaar op 6 maart. Daarnaast is de Castlevania Dominus Collection - bestaande uit Castlevania Dawn of Sorrow, Portrait of Ruin en Order of Ecclesia - per direct beschikbaar gemaakt.
  • We weten dat onze lezers houden van De Sims! Daarom kun je dit nieuwtje niet missen: op 19 november komen MySims en MySims Kingdom naar de Nintendo Switch.
  • Mocht het je ontgaan zijn: Sid Meier’s Civilization VII komt eraan en lanceert vanaf dag één op Nintendo's hybride console. Dan kan je zelfs on-the-go de strateeg uithangen. Weet jij al hoe je de geschiedenis gaat herschrijven?
  • Aan remasters geen gebrek tijdens de uitzending. De volgende die we kunnen noteren draagt de naam Tales of Graces f Remastered - vanaf 17 januari verkrijgbaar!
  • Tijdens de feestdagen kunnen horrorfans aan de slag met Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 en Security Breach - Ruin in handheld-mode. Komt goed uit, mocht je een bangepoepert zijn. Vul zelf maar even in waarom.
  • Marvelous komt sterk uit de hoek met een nieuwe Rune Factory-aankondiging. Rune Factory: Guardians of Azuma brengt wederom de mix van RPG-gameplay en simulatie-elementen waar de fans van houden. De titel komt volgend jaar ergens te verschijnen, maar natuurlijk hebben we een trailer voor jullie klaarstaan!
  • Er komen onverwachts wat bijzondere games naar de Nintendo Switch! Denk hierbij aan: The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 1st, Worms Armageddon: Anniversary Edition, S.T.A.L.K.E.R: Legends of the Zone Trilogy, Tales of the Shire: A The Lord of The Rings Game en nog veel meer. De console blijft verrijkt worden! Je hebt niet eens een opvolger nodig, joh. Wink-wink
  • SEGA en Ryu Ga Gotoku Studio krijgen de eer om de show af te sluiten met de volgende onthulling: Yakuza Kiwami komt naar de Switch! Dit is de eerste keer dat er een Yakuza-game naar Nintendo's console komt. Je hoeft er ook niet lang op te wachten: vanaf 24 oktober kun je het avontuur van Kiryu herbeleven.

Hopelijk hebben jullie genoten van de show! Wat was jouw favoriete aankondiging? Laat het ons weten in het reactieveld!

Bron: Nintendo
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord