Check hier alle The Game Awards 2023 content

The Next Mass Effect

  • Ontwikkelaar BioWare
  • Eerste releasedatum NNB
  • Genre RPG
  • Gameliner score -

Gerucht: Nieuwe Mass Effect gaat Unreal Engine gebruiken

De nieuwe Mass Effect gaat misschien de Frostbite engine inruilen voor de Unreal Engine. Dit kwam naar voren toen er een nieuwe vacature verscheen op de site van Electronic Arts.

Deze vacature stond in teken voor de nieuwe technische directeur rol bij BioWare voor de nieuwe Mass Effect. In de vacature staat dat "ervaring met Unreal Engine" belangrijk is. Verder heeft gamejournalist Jeff Grubb bevestigd dat BioWare voor wat grote beslissingen staat en dat ze het niet kunnen veroorloven om grove fouten te maken met deze titel. Anthem en Mass Effect Andromeda hadden allebei zeker op lancering veel last van technische kwaaltjes, iets waar de Frostbite engine toch de schuld voor kreeg. Normaal gesproken wordt de Frostbite engine gebruikt voor de Battlefield-games van DICE. Het kan dus zo zijn dat de engine niet optimaal is voor het maken van een third-person open world RPG. Bekijk hier onze redenen om Mass Effect Legendary Edition in huis te halen.

Wanneer en voor welke platformen de nieuwe Mass Effect verschijnt, is op dit moment nog niet bekend.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?