Summer Lame Fest 2024: Bleef ik daar voor wakker?

Geplaatst: 9 juni 2024 13:00
Aangepast: 9 juni 2024 21:14
-

We schrijven vrijdag 7 juli 2024. Mijn koffiezetapparaat maakt overuren en fungeert daardoor on the side als een extra verwarmingsbron, want op dit moment kunnen we mijns inziens nog niet echt spreken van een zomer. Maar goed, cafeïne en veel ervan, want het wordt een latertje. Samen met mijn eerwaarde collega's - Hosselaar Bram, 'ik speel in de tussentijd ook even Vampire Survivors ondanks dat mijn pc naar eigen zeggen verstoft' Rudy, en '10 minuten' Claudia - zit ik vol spanning klaar voor de kick-off van Summer Game Fest. Geoff Keighley heeft er in ieder geval zo veel zin in dat hij bijna in z'n broek pist van de spanning, as usual. Ik, daarentegen, heb het droger gehouden dan een emmer stuifzand.

Summer Lame Fest1

Want wat de fak was dat voor een twee uur durende marteling? Weken, neen, maanden lang worden we een rode lap voorgehouden door Geoff. Summer Game Fest wordt wederom de shizzle en je zou echt dom zijn om het niet op de voet te volgen. Allemaal PR-praat, dat weet ik ook wel. Maar ergens hoop je dat je helemaal uit je comfortabele en warme wintersokken wordt geblazen, het liefste vanaf minuut één. Maar nee, 2024 gaat de boeken in als het jaar waarin we helemaal hyped moesten worden van LEGO Horizon Adventures, waarin hotdogs zegevierden en bewijs werd geleverd dat Hermen Hulst mijn vorige column heeft gelezen. Day one pc-releases FTW, baby!

Afijn, als dat je grote binnenkomer is, dan gaan de raderen draaien. Niet alleen bij mij overigens. Terwijl ik mijn gezicht diep in mijn handen aan het begraven was, lieten mijn mede-redactieleden het zich ook ontvallen: "Is dit de opener? Okay..." Dat belooft inderdaad wat. Intussen verwerk ik psychisch Geoff's introspeech over de shift in het landschap. Het is een tumultueus en moeilijk jaar gebleken en overal krijgen mensen de zak, aldus Grandmaster G. Maar er is ook goed nieuws, want de top 10 van bestverkopende games op Steam dit jaar bevat heel veel 'kleine' projecten, mogelijk gemaakt door digitale distributie. Buckshot Roulette, Manor Lords en Bal(aas)tro, allemaal knallers. En wie kan Supermarket Simulator nou vergeten? Claudia in ieder geval niet. Die ziet zichzelf wel digitaal vakkenvullen en klappen vangen bij de zelfscankassa.

Balatro

Anywho, de show draaft ongehinderd door en ik dus ook. No More Room in Hell 2 behoeft no more room on my SSD. Harry Potter Quidditch Champions had vorig jaar al uit moeten komen, dus pass. En Star Wars Outlaws, daarvan krijg ik het gevoel dat Ubi dit op de een of andere manier gaat verzieken, alsof Disney de franchise nog niet genoeg heeft gesloopt. Naarstig typend en assets zoekend hoor ik dat de grote klapper van 2K onthuld gaat worden. Hevig handgebarend smeek ik om Mafia. Maar daar mag ik volgens Bram al snel mee ophouden, want dat is al ontkracht. Dan maar BioShock. Please, let it be BioShock. Maar nee. Civilization VII. Ook leuk, I guess. Alleen niet voor mij.

Op dit moment begin ik al behoorlijk melancholisch te worden. Puur plichtsbesef houdt me nog wakker, maar ergens had ik het al voor gezien willen houden. Al is het maar om een glimp op te vangen van Delta Force: Hawk Ops, Alan Wake 2 DLC, Slitterhead en Batman: Arkham Shadow. Granted, de shadow drop van Alan Wake 2 Night Springs was aangenaam, maar in Slitterhead had ik na het zien van de gameplay totaal geen goesting meer en Arkham Shadows was wederom een cinematic trailer. Daar heb ik geen zak aan, Warner. Net als EA's Skate. update, welke zich nochtans in pre-pre-alpha status begeeft. Goed om te weten.

Skate ooit

Inmiddels vloeit de koffie rijkelijk en ben ik van 'two scoop americano' naar 'five scoop double espresso' gegaan om me op de been te houden, wat echt killer is voor mijn vingers die ongecontroleerd beginnen te twitchen. Misschien was thee een beter idee geweest, aldus Annapurna, die subliminale boodschappen tracht over te brengen met Wanderstop. En misschien had men wel gelijk. Maar aan de andere kant, misschien was het ook handig geweest wanneer Summer Game Fest échte knallers naar voor had geschoven. Ik bedoel, Unknown 9 leek best aardig, Wukong is uiteraard vet, en Neva deed wel wat met me. Maar om nou te zeggen dat dit een Summer Game Fest was waar we achteraf nog uren over wilden doorkeuvelen? Niet echt.

Maar goed, misschien ligt het ook gewoon allemaal aan mezelf. Wellicht had ik te hoge verwachtingen. Bij het zien van Sam Lake had ik waarschijnlijk ook de hoop dat Geoff de rest van zijn BFF-kliek had uitgenodigd. Want SGF is niet compleet zonder Kojima, am I right? Met een Kojima lookalike nemen we geen genoegen. Ik had OD daarom wel verwacht. En ergens had ik ook gedacht dat Black Ops 6 heel voorzichtig voorbij zou komen, wetende dat Microsoft die vanavond nog dropt. Yeah, ik hoop oprecht dat Microsoft de boel nog een beetje weet te redden, iets wat men bij Microsoft misschien ook hoopt, gezien diens huidige reputatie.

Toitoitoi, Big Daddy Phil.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Avatar Anita
Anita

9 juni 2024 om 13:36

En daarom zat ik zaterdagochtend lekker via Gameliner de trailers te bekijken. Ik heb hoop voor de Xbox en Ubisoft showcase en verwacht een paar leuke trailers bij de PC Gaming Show, maar het is inderdaad een magere start van Summer Game Fest. Ik denk dat deze editie al snel uit ons geheugen wordt gewist.

Avatar Juggy
Juggy

9 juni 2024 om 16:02

Er zaten genoeg games tussen die de interesse prikkelen, maar het ontbrak een beetje aan de echt grote verrassingen. Flinke titels waren wel aanwezig, zoals Monster Hunter en Kingdom Come: Deliverance II, maar dat verrassingseffect bleef toch een beetje uit.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord