Tech: AOC AGON AG273QZ - Klaar voor de toekomst

Het is weer tijd om een beeldscherm te testen en dit keer is het de AOC AG273QZ. Voor iemand die een 24 inch beeldscherm fantastisch vind, is het altijd even wennen om naar zo gigantisch scherm te kijken. Oke, niet gigantisch want het beeldscherm heeft een standaardmaat van 27 inch. Het is altijd even puzzelen om van beeldscherm te wisselen, maar de AOC AG273QZ is het allemaal waard. Laat ik jullie maar eens gauw vertellen waarom dat zo is.

onbekend Foto: AOC Gaming

Specificaties waar je U tegen zegt

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De AOC AG273QZ valt voornamelijk op door de specificaties die het beeldscherm heeft. Het is niet alleen een 27 inch scherm, het heeft ook nog eens een snelheid van 0.5MS en ondersteunt 240 hertz. Daarnaast heeft het beeldscherm aardig wat ingangen aan de achterkant. Je hebt niet alleen de twee standaard HDMI 2.0 ingangen en de twee DisplayPort 1.4, maar ook nog eens vier USB 3.2 ingangen. Verder heb je ook de mogelijkheid om een microfoon of headset aan te sluiten, die tegelijkertijd via haakjes aan de zijkant van het beeldscherm kunnen worden opgehangen. Het beeldscherm komt ook met ingebouwde speakers die helaas niet van dezelfde kwaliteit zijn als de rest van het beeldscherm. Muziek luisteren is prima te doen, maar tijdens het gamen merkte ik wel dat het geluid wat hol was. Dit is vooral storend bij de games waar er veel dialogen aanwezig zijn. Bij games waar dit niet het geval is, is het prima te doen.

Wat betekenen al deze specificaties voor het gamen? De De AOC AG273QZ zorgt er met de 0.5ms voor dat er eigenlijk helemaal geen vertraging meer is. Dus geen haperingen en gewoon een lekker strak beeld. Wat direct opvalt aan dit beeldscherm, is dat het niet zo ontzettend fel is. Ik heb eigenlijk alleen de specifieke game-stand aangezet en verder heb ik niks veranderd. 27 inch betekent natuurlijk een resolutie van 2560 x 1440 en dat ziet er allemaal piekfijn uit en al helemaal met de 240 hertz. Het enige minpunt hierbij is dat je wel een goede grafische kaart moet hebben, wil je de 240 hertz optimaal benutten. Kom je hier niet aan dan kun je de 240 hertz laten staan of gaan voor de 144 hertz. Het beeldscherm ondersteunt daarnaast AMD FreeSync Premium Pro, voor een goede samenwerking tussen de grafische kaart en het scherm. Dat is nu eenmaal één van de voordelen, de uitgebreide settings zorgen ervoor dat het beeldscherm naar jouw smaak kan worden aangepast. Dit kun je doen met de knop aan de onderkant van het beeldscherm of de meegeleverde afstandsbediening.

onbekendFoto: AOC Gaming

Een eenvoudige look

Het beeldscherm zelf is lekker simpel. Aan de onderkant zit een iets grotere zwarte omranding met daarop het logo van Agon. De randen aan de zijkanten en bovenkant zijn juist zo dun mogelijk. De achterkant van het beeldscherm is wel erg aanwezig, maar hier heb je weinig last van. Het zorgt er juist voor dat het relatief eenvoudig is om het beeldscherm in elkaar te zetten en heeft zelfs een handvat aan de bovenkant. De standaard is dan weer metaalachtig en staat stevig op het bureau. Door de drie poten waar het op rust, is een effen bureau wel noodzakelijk. Het beeldscherm heeft daarnaast nog de functie om het licht aan de achterkant van het beeldscherm een kleur te geven. Hoewel dit een leuke toevoeging is, is het bijna niet zichtbaar en voegt het dus weinig toe. Wat wel belangrijk is, is dat de hoogte van het beeldscherm ingesteld kan worden.

In de praktijk zorgt het beeldscherm voor snelle en strakke beelden. In combinatie met hoe de kleuren weer worden gegeven, is het beeldscherm zowel geschikt voor esport, gamen en het bekijken van films. Wanneer het donker wordt in een game, is het ook echt donker en zorgt een lichtbron voor mooie effecten. Details vallen dan ook meer op door het QHD scherm. Dit zorgt ervoor dat je nog meer de wereld van een game wordt ingetrokken en het optimaal kunt beleven. Doordat het een LCD scherm is, wordt er aangeraden om er zorgvuldig mee om te gaan.

onbekend

Eindoordeel van Anita van Beugen

Als je bekend bent met alle termen dan heb je al gezien dat de AOC AG273QZ helemaal klaar is voor de toekomst. Aan die toekomst zit dan wel een flinke prijs, maar daar krijg je 0.5 ms en 240 hertz voor terug. De eenvoudige look zorgt ervoor dat het op elk bureau kan komen te staan en met de vele aanpassingsmogelijkheden is het beeldscherm aan je eigen wensen aan te passen. Het is jammer dat voor een prijs van tussen de zeshonderd en zevenhonderd de audio van de speakers niet optimaal is, wat vooral te merken is bij games met een dialoog. Bij de films viel dit dan weer niet op, dus misschien moet er wat gesleuteld worden aan de instellingen. Wat mij erg verraste was hoe mooi de kleuren en effecten worden afgebeeld. Dit zorgt ervoor dat je met de AOC AG273QZ echt wel een goed beeldscherm in huis haalt, als je het geld ervoor over hebt.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?