Tech: Teufel Airy TWS - Alles wat je nodig hebt

We kunnen wel stellen dat draadloze oordopjes een steeds groter aandeel krijgen binnen de audiomarkt. Waar ik mensen een paar jaar geleden nog vergeleek met een beveiliger wanneer ze een enkel draadloos oordopje droegen, kan ik inmiddels ook niet meer zonder. Onderhand hebben wij een flink aantal mogen testen en daar komt weer een nieuwe set bij. Teufel heeft namelijk recent een nieuwe iteratie van de Teufel Airy geïntroduceerd. Deze Teufel Airy TWS in-ear koptelefoon bevalt zeker, maar komt niet zonder kanttekening. Benieuwd? Check dan nu de volledige Teufel Airy TWS review!

Teufel Airy TWS Review1

Prijsvechten

Goed, we kunnen wel stellen dat Teufel een leuke productlijn kent. Na onze Teufel Zola-review, kon ik dan ook niet wachten om weer met een nieuw product van de Duitse audioproducent aan de slag te gaan. Dit keer gaat het dus om de in-ear koptelefoon met de naam Teufel Airy TWS, de opvolger van de Airy True Wireless. De oordopjes komen geleverd in een nette verpakking waarin zich de oordopjes (5,5 gram per stuk), de case (43,2 gram), een USB B naar C oplaadkabel en een setje mushroom-eartips waarmee je de oordopjes een betere fit kunt geven, bevinden. Vrij basic en dat is eigenlijk iets dat we over zowel de performance, als de looks, als de levering kunnen stellen.

De Teufel Airy TWS komt in een viertal kleuren, bestaand uit: Night Black (zwart), Steel Blue (blauw), Pale Gold (beige) en Silver White (wit). Wij mochten testen met de blauwe variant, die een mooie, hoekige afwerking kent. De oordopjes zijn voorzien van een vrij lange steel. Hierdoor is de charging case ook vrij hoog, maar heel erg storend kan ik het niet vinden. De oordopjes zijn voorzien van 5,4mm drivers, wat niet bijzonder groot is voor dit type oortjes. Desalniettemin is de bas goed aanwezig. Tevens zijn de oortjes voorzien van een viertal microfoons ter bevordering van de spraakkwaliteit. En dat klopt, de microfoon doet het vrij goed in een rustige omgeving. Spring je echter op de fiets, loop je in de wind of is er wat rumoer om je heen, dan pikken de microfoons dat vrij snel op wat erg storend is voor de luisterende partij aan de andere zijde van het gesprek.

Teufel Airy TWS Review2

Prijs, opties en luisterkwaliteit

Wat ik direct moet zeggen, is dat ik de Teufel Airy TWS onverwacht lekker vind zitten. In tegenstelling tot de Teufel Real Blue TWS 2 zijn deze oortjes in de breedte een stuk kleiner van formaat. Logisch, er zitten immers aanzienlijk kleinere drivers in. Toch gaat mijn voorkeur dan uit naar dit formaat, ondanks het feit dat de audiokwaliteit toch iets minder is. Dat gezegd hebbende, de prijs is ook aanzienlijk lager. Deze set oordopjes kent namelijk een adviesprijs van 99,99 euro. Vrij competitief als je het mij vraagt, maar hoe verhouden de oortjes zich tot de concurrent en voldoen ze aan de huidige standaard?

Laten we beginnen met de ruisonderdrukking, die is er helaas niet. Toch moet ik zeggen dat ik dankzij de brede variatie aan bijgeleverde Mushroom-eartips de juiste pasvorm had, hierdoor ondervind ik vrijwel geen last van omgevingsgeluid. Wat ik wel irritant vind, is dat de Airy TWS geen multipoint kent. Hierdoor is het niet mogelijk om meerdere devices tegelijkertijd te koppelen waardoor je de oortjes eerst dient te ontkoppelen alvorens je deze kunt verbinden met een ander device. Qua batterijduur zijn er weinig op- of aanmerkingen. Een volledige lading gaat zo’n zes uur mee bij continu gebruik. Een opgeladen case is goed voor ongeveer drie volledige laadbeurten. Overigens moeten wij nog wel even vermelden dat de touch besturing wellicht iets te gevoelig is. Het oppervlak is namelijk vrij vors en als je ze iets dieper in je oor wil drukken, kan het zijn dat je de telefoonverbinding verbreekt of muziek pauzeert. De oordopjes zijn spatwaterdicht volgens IPX3, waardoor ze zich prima lenen voor dagelijks verbruik. Tijdens heftige regenval zou ik ze echter wel goed wegstoppen.

Teufel Airy TWS Review3

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

Teufel produceert leuke hardware voor een aangename prijs. De Teufel Airy TWS kent een aantal zeer aangename kenmerken, maar levert tegelijkertijd ook weer in op de wat meer luxe onderdelen. Zonde, want juist onderdelen zoals de multipoint en ruisonderdrukking maken dit soort oordopjes handig om te gebruiken. De Teufel Airy TWS kenmerkt zich door helder, warm geluid en eenvoudige bediening. Met zes uur aan batterijduur kan je prima even voort en de handige, compacte case levert een mooie achttien uur aan extra luistertijd. De vier microfoons zorgen ervoor dat je goed verstaanbaar bent, maar verliezen diens waarde wanneer je je in een rumoerige omgeving bevindt. Overigens is het een aparte keuze dat de oordopjes niet te connecten zijn met de standaard Teufel applicatie. Storend vind ik het niet, maar dit zorgt er wel voor dat de oordopjes vrijwel niet te tweaken zijn.

De Teufel Eary TWS kent een adviesprijs van 99,99 en is verkrijgbaar in de Teufel Audio Store.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?