Uitstel van GTA 6 pas later bekendgemaakt

-

Eerder deze maand rapporteerden wij dat er alle waarschijnlijkheid was dat GTA 6 in 2026 pas zou komen te verschijnen. Dat is vervolgens door een aantal devs ontkracht, maar voormalig Rockstar Technical Director Obbe Vermeij laat weten dat helemaal niemand nog iets weet over een eventueel uitstel van Grand Theft Auto 6.

Dat de hele wereld wacht op de release van GTA 6 is een understatement. Menig nieuwsoutlet, waaronder Gameliner, grijpt gretig naar redenen om te schrijven over de aankomende Rockstar-game. Voormalig Rockstar Technical Director Obe Vermeij, die heeft gewerkt aan Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto 4, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas, laat echter weten dat er nog helemaal niets bekend is. Niet bij insiders, maar dus ook niet bij de devs. Afgaande op eigen ervaring laat hij weten dat een eventueel GTA 6 uitstel naar 2026 pas vier maanden van tevoren naar buiten wordt gebracht. Dat zou dus betekenen dat we ergens rond mei 2025 een definitieve releasedatum heeft.

Gelukkig laat Vermeij ook nog even weten dat Grand Theft Auto 6 zo'n tien jaar mee moet gaan. Dat is dan hopelijk een grapje, anders spelen we de game (net zoals nu) drie generaties later nog op de PlayStation 7. Afijn, zou zomaar waar kunnen zijn. GTA 6 zou namelijk moeite krijgen op de PS5 Pro!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Ontwikkelaar:

Rockstar Studios

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

Q4 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord