Babylon's Fall

  • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
  • Eerste releasedatum 3 maart 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

Top 10: Slechte games van 2022

2022 zat vol met fantastische games. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Elden Ring en God of War: Ragnarök? Dat gezegd hebbende, 2022 zat ook boordevol games die wat ons betreft direct de prullenbak in hadden gemogen. Eerder schreven we al over de Top 10 verborgen parels op Xbox Games Pass en de Top 10 PlayStation Console Exclusives van 2022. Maar wil jij weten welke games uit 2022 je als de pest moet vermijden? Check dan nu deze top 10 slechte games van 2022!

Top 10 Slechtste Games van 2022

10. Kirby’s Dream Buffet – 2,5 sterren

Kirby is hot! Tenminste, als het aan Nintendo ligt dan. De roze ballon is in menig game aanwezig en lijkt een beetje de mascotte van de Nintendo Switch te worden. Waar Kirby and the Forgotten Land vriend en vijand wist te verrassen, was het Kirby’s Dream Buffet die menig partygamer moest teleurstellen. Jammer, want de potentie is er zeker. Kirby’s Dream Buffet bevat weinig minigames, veel herhaling en een gebroken geluksfactor. Zoek jij een leuke partygame? Schep je portie dan maar elders op!

Top 10 Slechtste Games van 2022 Kirbys Dream Buffet

9. Matchpoint – Tennis Championships – 2 sterren

Matchpoint – Tennis Championships had alles in zich om een dikke ace te worden. Met een gebrek aan concurrentie, een eerder opgebouwde basis en een breed scala aan actieve supersterren, had Matchpoint echt iets moois kunnen worden. De realiteit is echter een dikke tegenvaller. De game mist muziek, licenties en de grafische power om een mooie presentatie neer te zetten. Gooi een handjevol bugs in de mix en het feest is compleet. Jammer, de besturing van Matchpoint – Tennis Championships is namelijk bijzonder effectief zonder onnodige complexiteit. Ach, wellicht kunnen we met het volgende deel meer plezier beleven.

Top 10 Slechtste Games van 2022 Matchpoint Tennis Championships

8. Dragon Ball: The Breakers – 2 sterren

Goku en kompanen hebben de afgelopen twintig jaar mogen schitteren in talloze games. Ook in 2022 was het zooitje ongeregeld weer de klos met Dragon Ball: The Breakers. Waar Dragon Ball normaliter voornamelijk speelbaar is in fightinggamevorm, mogen we ditmaal aan de slag met een Asymmetrische survival game. Een interessant concept waarin je in de huid kruipt van een miezerige burger die op de vlucht moet voor een wereldvernietigende vijand. Op papier een leuk concept, maar Dragon Ball: The Breakers weet alle puntjes net niet aan elkaar te knopen. Bij launch is er te weinig content, grote balancing issues en een gacha systeem dat van geen kant klopt. De game is zeker te redden, maar de eerste indruk is weinig positief gebleken.

Top 10 Slechtste Games van 2022 Dragon Ball The Breakers

7. Elex II – 2 sterren

Ik heb her en der best wat Elex II-sympathisanten kunnen bespeuren. Op zich is het ook geen verschrikkelijke game, maar dit vervolg had zoveel beter kunnen zijn. Tijdens onze Elex II review kregen wij het gevoel dat de game ons actief aan het tegenwerken was om de lore te ontdekken. Daarnaast krijg je oppervlakkige keuzemomenten van slecht geschreven personages voorgeschoteld. Er zijn simpelweg meer dan genoeg RPG’s die er beter uitzien, fijner wegspelen en een leukere ervaring bieden dan wat Elex II momenteel doet.

Top 10 Slechtste Games van 2022 Elex II

6. MX vs ATV Legends – 2 sterren

Ken je van die filmpjes waarin er startpoortjes naar beneden gaan, maar waarbij er één racer een valse start maakt om vervolgens face first in de modder te vallen? Nou, dat is MX vs ATV Legends een beetje in een notendop. Bij aanvang lijkt het een topervaring te worden. Lekker scheuren door de modder terwijl er vette tracks op de achtergrond dreunen, wie wil dat nou niet? Na de tutorial stuit je echter op een game vol bugs, matige physics en eindeloze laadschermen. Zelfs de muziek laat het afweten!

Top 10 Slechtste Games van 2022 MX vs ATV Legends

5. The Sims 4: My Wedding – 2 sterren

De grootste digitale familie was in 2022 toe aan zijn zoveelste uitbreiding om de nodige Simeleon uit je zak te zuigen. Hoe naar is het dan ook dat The Sims 4: My Wedding een grote tegenvaller blijkt te zijn. In plaats van een groot feest, krijgen we een dikke domper voorgeschoteld. Alhoewel de nieuwe wereld Tartosa prachtig is, crashen de talloze bugs het huwelijksfeest. Daarnaast is het geen grootse dag die uitgebreid gevierd wordt, maar juist een afvinklijstje waar je je doorheen moet zien te ploeteren.

Top 10 Slechtste Games van 2022 The Sims 4 My Wedding

4. LEGO Brawls – 1,5 sterren

In een wereld met eindeloze steentjes en waarbij ieder universum geen brick te ver is, is LEGO dit jaar toch een beetje door de mand gevallen. LEGO Brawls had een simplistische Super Smash-kloon kunnen worden, maar slaat de plank helaas volledig mis. In ieder aspect herken je dat LEGO Brawls een mobile game is. De combat is matig op z’n best, de daadwerkelijke inhoud laat het afweten en na dertig minuten ben je er stiekem wel klaar mee. LEGO is nice, kijk maar naar LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, maar LEGO Brawls laat ik lekker aan mij voorbijgaan.

Top 10 Slechtste Games van 2022 LEGO Brawls

3. Xel – 1,5 sterren

De herhaling valt er lekker in, maar Xel had zoveel beter kunnen zijn dan wat het nu is. Onder een lading aan visuele- en technische bugs schuilt een redelijk verhaal vol met leuke woordspelingen en vermakelijk sarcasme. Het is echter jammer dat je wel heel erg moet knijpen met de oogleden alvorens je de verscholen potentie kunt zien. Voor ieder pluspunt zijn er wel twee minpunten. Alles is te repareren, maar aan Xel moet er nog wel heel veel gebeuren.

Top 10 Slechtste Games van 2022 Xel

2. Superpower 3 - 1 ster

Met slechtst 1 ster sleept Superpower 3 de prijs voor laagst beoordeelde game van 2022 in de wacht. Toch staat de game niet op nummer één! In onze Superpower 3 review concluderen we dat je deze “game” eigenlijk helemaal geen game mag noemen. Er is namelijk vrijwel geen gameplay, een onduidelijke interface, geen tutorial en nauwelijks werkende functionaliteiten. Wat Superpower 3 wel heeft, zijn bugs, een lege map, laadschermen en een niet aanpasbare resolutie. Er is meer plezier te beleven aan het doorspoelen van je geld, dan aan het “spelen” van Superpower 3.

Top 10 Slechtste Games van 2022 Superpower 3

1. Babylon’s Fall – 1,5 sterren

Wat moeten we zeggen over Babylon’s Fall? De game scoort hoger dan onze nummer twee, maar is toch op de eerste plek beland. Dat zegt toch wel genoeg? Babylon’s Fall is zonder meer de grootste faal van 2022. Deze live-service game is/ was volledig ingericht op microtransacties, wat natuurlijk uitermate slecht is gevallen bij de playerbase. Dankzij een voice acting die tenenkrommend is, trage combat, een online only model en een zuigende matchmaking was dit al een potentiële slechtste game van 2022. Nu heeft Square Enix echter publiekelijk gemaakt dat ze op 28 februari de stekker uit de Babylon’s Fall servers gaan trekken. Ja, de game is nog geen jaar live geweest alvorens we deze ten ruste kunnen leggen. Shame!

Top 10 Slechtste Games van 2022 Babylons Fall

En dat was de Top 10 Slechte games van 2022! Voordat ik commentaar krijg, de rangorde is bepaald door de sterrenscores, don’t shoot the messenger. Afijn, heb jij je toch gewaagd aan een van deze games? Drop dan even een F in de comments!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?