Ex-Sony-topman over ontslagen in game-industrie: “Ga Uber rijden”

-

Chris Deering, voormalig president van Sony Computer Entertainment Europe, heeft controverse veroorzaakt met zijn uitspraken over de recente ontslagen in de game-industrie. In Simon Parkin's podcast, My Perfect Console, wuifde Deering de suggestie van corporate greed weg en stelde voor dat getroffen werknemers “een Uber gaan rijden” tot er weer meer kansen op de arbeidsmarkt zijn.

Het is nog steeds onrustig in de game-industrie. Alleen deze zomer al vielen er ontslagen bij Bungie, ontslagen bij NetherRealm en ontslagen bij Ubisoft Toronto. Ex Sony president Chris Deering vindt dat dit niet te maken heeft met de manier waarop deze bedrijven opereren. Deering stelde in de podcast dat ontslagen deel uitmaken van een bredere economische cyclus en niet te wijten zijn aan wanbeleid binnen bedrijven. Hij erkende de recente ontslagen bij Sony en andere bedrijven, maar benadrukte dat het niet haalbaar is om grote teams te behouden zonder voldoende consumentenaankopen. Hoewel hij de pijn van managers bij inkrimpingen erkent, blijft hij optimistisch over het herstel van de industrie en moedigt hij ontslagen werknemers aan om hun vaardigheden bij te spijkeren en klaar te staan om terug te keren zodra de markt weer aantrekt.

Deering’s opmerkingen komen op een moment dat de industrie te maken heeft met meer dan 11.500 ontslagen in dit jaar alleen al.

Bron: Simon Parkin
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord