Xbox president vormt nieuw team ter conservatie van games

Geplaatst:

Sarah Bond heeft een speciaal nieuw team binnen Xbox opgericht. De Xbox president gaat zich namelijk richten op het conserveren van games.

In een recente e-mail aan haar team onthulde Xbox President Sarah Bond Microsofts initiatief om een speciaal team op te richten dat zich richt op het conserveren en de compatibiliteit van games. Het doel van deze stap is om de toegankelijkheid van Xbox-gamebibliotheken voor evoluerende hardware te waarborgen, voortbouwend op de achterwaartse compatibiliteit van het platform. Deze strategische verschuiving sluit aan bij Microsofts voortdurende inspanningen om zijn gaming-ecosysteem te optimaliseren voor toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast gaf Bond uiting aan Microsofts toewijding aan AI-innovaties in games, waarbij ze de nadruk legde op een spelergeoriënteerde aanpak die is gericht op het verbeteren van de ontdekking, betrokkenheid en creatorsnelheid binnen de gaminggemeenschap. Bond erkende de uitdagingen in de hele branche die digitale licentiemodellen en online diensten met zich meebrengen en benadrukte het belang van het behoud van de gamegeschiedenis. Als onderdeel van deze toewijding heeft Microsoft een gespecialiseerd team gevormd dat ervoor moet zorgen dat de Xbox gamebibliotheken lang meegaan in toekomstige hardwareovergangen.

We verwachten binnenkort meer te leren over dit nieuwe team binnen Xbox en haar werkzaamheden.

Bron: Windows Central
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord