Je Steam account in je testament laten opnemen is onmogelijk

Geplaatst: 28 mei 2024 19:15
-

Feit: we gaan allemaal dood. Daar valt niet omheen te werken en er komt ooit een dag dat je jezelf dat ineens beseft. Met dat besef komt vaak ook de drang om zaken te regelen. Verzekering hier, uitvaartwensen daar, en wellicht ook het opstellen van je testament. Want wie erft al die game-gerelateerde meuk van je? Aan wie laat je jouw Collector's Edition van Hello Kitty: Adventure Island na? En wie is de gelukkige ziel die je goedgevulde Steam Library mag beheren zodra je de pijp aan Maarten geeft?

Over die laatste vraag hoef je sinds kort niet lang meer na te denken want het antwoord is niemand. Valve heeft namelijk officieel aangegeven dat Steam accounts niet over te dragen zijn, zelfs niet in deze uiterste situatie. Dat we dit weten komt overigens door Resetera-gebruiker delete12345, welke hiervan fotografisch bewijs heeft aangeleverd.

Steam erfenis

Nu valt dit "probleem" uiteraard makkelijk genoeg te omzeilen door je login gegevens met het beoogde erfgenaam te delen voordat je het Game Over-scherm des Levens te zien krijgt. Vanaf dat moment zou je de administratieve handel theoretisch kunnen laten omzetten, al bestaat de kans wel dat Valve er op den duur een stokje voor steekt wanneer men vermoedt dat je wel erg lang leeft voor een 'basement dwelling gamer'. Maar goed, tegen de tijd dat Valve beseft dat je account al honderdvijftig jaar in stand wordt gehouden, gamet men toch niet meer op pc.

Bron: Resetera
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord