Recap: Het grote E3 2021 nieuwsoverzicht

Geplaatst:
Aangepast: 16 juni 2021 00:16

De E3 van 2021 is op volle toeren en tot op heden stelt het event absoluut niet teleur. Hoewel de E3 officieel vier dagen telt, zijn er voorafgaand aan het evenement ook flink wat shows geweest met vette aankondigingen. Nu snappen wij natuurlijk dat je lang niet alles kunt volgen. De shows vinden immers veelal laat in de avond plaats en bevatten zoveel informatie, dat je best over wat heen kunt lezen. Daarom dit handige overzicht, waarin alle grote aankondigingen per show vermeld worden. Grijpt iets je aandacht? Klik dan gerust op de link, want die loodst je direct naar het artikel met alle informatie en natuurlijk de beelden. Zie je liever alle nieuwsberichten en artikelen op een rij? Check dan nu onze E3-overzichtpagina! Op het moment van schrijven is de E3 nog niet op zijn einde. Dit artikel wordt dan ook na iedere show aangevuld om zo volledig mogelijk te zijn. Kom dan ook vooral terug voor het laatste nieuws!

Dag 0.5: Summer Game Fest Kickoff

Twee dagen voordat de E3 officieel van start ging, presenteerde Geoff Keighley alvast de Summer Game Fest Kick-off. Dit evenement bleek zeer divers en had ook zelfs een paar goeie krakers in huis. Absoluut geen verkeerd begin van een mooie E3. Zo zagen we bijvoorbeeld Borderlands spin-off Tiny Tina's Wonderlands en Elden Ring voorbij komen! Wil je de hele presentatie terugzien? Check dan zeker even onderstaande video.

Dag 0.6: Koch Media Primetime

Kort voor de Koch Media Primetime show, werd aangekondigd dat Koch een nieuw premium gaming label met de titel "Koch Primematter" had opgezet. Dit label beschikt momenteel over twaalf games die in de maak zijn. Helaas waren Saint Row, Metro en Time Splitters dit jaar niet aanwezig. Wel kregen we meer te zien van bijvoorbeeld PAYDAY 3!

Dag 0.6: IGN Summer of Gaming Expo

De IGN Summer of Gaming Expo was niet heel erg bijzonder, maar bevatte wel wat leuke kleinere games om te showcasen. Zo zien we bijvoorbeeld nieuwe content van SIFU, Bramble en OlliOlli World.

Dag 1: Ubisoft Forward

De E3 is officieel van start gegaan en Ubisoft is aan zet met de Ubisoft Forward-show. Absoluut geen grote teleurstelling want Ubisoft komt uitstekend uit de startblokken. Zo komen Rainbow Six Extraction, Riders Republic, Just Dance 2022, Far Cry 6 en Assassin's Creed Valhalla uitvoerig aan bod. De show sluit echter af met de aankondiging van Mario + Rabbids Sparks of Hope en Avatar: Frontiers of Pandora!

Dag 1: Devolver Digital

Het tegendraadse Devolver Digital kan natuurlijk niet ontbreken op de E3. Deze uitgever van voornamelijk indie games zet ieder jaar weer een knotsgekke show neer waarbij de games eigenlijk secundair zijn. Sketches voeren de boventoon, maar er was zowaar ook wat ruimte voor games. Zo zien we beelden van Trek to Yomi, Demon Throttle en Wizard with a Gun.

Dag 2: Xbox en Bethesda Games Showcase

Xbox is toe aan een klapper en is het hoofdoptreden van dag 2. Dit keer presenteert Xbox de show samen met Bethesda, die het afgelopen jaar is aangekocht door de Amerikaanse grootmacht; Microsoft. Een teleurstelling was de show zeker niet, want de trailers bleven maar voorbij komen. Zo zien we gameplay van Starfield, Psychonauts 2, Battlefield 2042 en de multiplayer van Halo Infinite! Daar stopt het echter niet, want er zijn ook flink wat nieuwe games aangekondigd. Contraband, A Plague Tale Reguiem, Forza Horizon 5, Redfall en The Outer Worlds 2 zijn namelijk allemaal in de maak. De show was eigenlijk te tof om niet terug te kijken. De complete Xbox en Bethesda Games Showcase check je middels onderstaande video.

Dag 2: Square Enix

Square Enix heeft flink wat games voor ons klaarstaan. De verwachtingen waren hooggespannen, maar helaas kregen we niets te zien van Final Fantasy XVI en Final Fantasy VII Remake. Toch was het zeker geen teleurstellende show. We kregen bijvoorbeeld wel Marvel's Guardians of the Galaxy, Life is Strange: True Colors en Stranger of Paradise Final Fantasy Origin te zien!

Dag 2: PC Gaming Show en Future Games Show

De Warner Bros Back 4 Blood-showcase, PC Gaming Show en Future Games Show is vast en zeker aan veel van ons voorbij gegaan. Alle drie de streams vonden aardig laat op de avond plaats, maar dat maakt de inhoud natuurlijk niet minder interessant. Warner Bros. stond volledig in het teken van Back 4 Blood. De PC Gaming Show en Future Games Show bevatten iets meer variatie en toonden games zoals Sonic Colours: Ultimate en Hello Neighbor 2.

Dag 3: Capcom

Capcom heeft dit jaar al een klapper gemaakt met Resident Evil: Village, maar heeft natuurlijk nog voldoende op stapel liggen. Zo zien we bijvoorbeeld meer gameplay van The Great Ace Attorney Chronicles en Monster Hunter Stories 2: Wings of Fate.

Dag 3: Razer

Hardware producent Razer was ook aanwezig op de E3 met een eigen Keynote presentatie. Uiteraard stond deze Keynote volledig in het teken van de nieuwste hardware afkomstig uit de Razer stallen. Zo presenteert Razer de Razer Blade 14 laptop, de USB-C 130W GaN Charger en Razer Rapor 27 aan. Daar stopt het echter niet, want ook RGB-mondkapje Project Hazel is nog volledig in leven.

Dag 4: Nintendo Direct

De verwachtingen waren hoog voor de Nintendo Direct show dit jaar. Deze werden volgens velen waargemaakt, maar anderen waren een stuk minder blij met de show. Zo was er eigenlijk weinig The Legend of Zelda te bekennen en was ook Splatoon 3 een grote afwezige. Er kwam echter ook meer dan genoeg moois voorbij. Zo nam Nintendo WarioWare: Get It Together, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 en Metroid Dread met zich mee!

En dat was de E3 van 2021! Wat een feest was het weer, maar helaas komt er aan alles een einde. Geen zorgen, wij blijven gewoon dagelijks het heetste nieuws en de leukste artikelen voorzien. Zo gaan we het EK voorspellen en al die aangekondigde games reviewen! Kom dan ook geregeld terug voor het laatste nieuws omtrent jouw favoriete games. Wat is jouw favoriete nieuwsbericht dat voorbij is gekomen deze E3? Laat het vooral weten in onderstaand reactieveld. Ook streamen wij dagelijks de grootste shows op ons op ons Twitch-kanaal! Zien we je daar?

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord